Vekrakos
Spartorama | Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης: Πανηγυρικός Εορτασμός της Μνήμης του Νεομάρτυρα Ευθυμίου του Δημητσανίτη

Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης: Πανηγυρικός Εορτασμός της Μνήμης του Νεομάρτυρα Ευθυμίου του Δημητσανίτη

Spartorama 24/03/2024 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης: Πανηγυρικός Εορτασμός της Μνήμης του Νεομάρτυρα Ευθυμίου του Δημητσανίτη
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24 Μαρτίου 2024, στην Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης

Με πανηγυρικό τρόπο εόρτασαν, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24 Μαρτίου 2024, οι Γορτύνιοι της Σπάρτης τη μνήμη του προστάτη τους Αγίου Ευθυμίου του Νέου του εκ Δημητσάνης (εορτάζει 22/03).

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης, όπου ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης έχει αφιερώσει μεγάλη φορητή εικόνα του Αγίου. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής π. Εφραίμ Μιλτιάδου με συλλειτουργούς τους Ιερομόναχους π. Μελέτιο Σουσούνη και π. Νικόλαο Αρριανά. Στο ιεροψαλτικό αναλόγιο ήταν οι Πατέρες Σιλουανός και Λάζαρος και οι ιεροψάλτες Ευθύμιος Παινέσης, Νικόλαος Παναγόπουλος και Ευάγγελος Βλαχολιάς.

Τον πανηγυρικό της ημέρας απηύθυνε προς το εκκλησίασμα ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης κ. Ιωάννης Μητράκος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της αναστηλώσεως των εικόνων και στο βίο με μαρτυρικό τέλος του Νεομάρτυρα Ευθυμίου του Δημητσανίτη.

Ακολούθησε αρτοκλασία υπέρ υγείας κι ευοδώσεως του έργου του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και απάντων των Μελών και Φίλων του Γορτυνιακού.

Πριν από την απόλυση πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των ιερών εικόνων πέριξ του Καθολικού της Μονής με συμμετοχή πλήθους κόσμου. Στο καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα προσφέρθηκε εκ μέρους του Γορτυνιακού πεντανόστιμος παραδοσιακός κουραμπιές λαδιού (νηστίσιμος) δημιουργία της γορτυνιακής καταγωγής αρτοποιίας Αποστολίδη στη Σπάρτη.

Ευχή όλων ο Άγιος Ευθύμιος να πρεσβεύει στον Πανάγαθο Θεό υπέρ των Μελών και Φίλων του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης και των απανταχού Γορτυνίων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ













Οδός Εμπόρων