Vekrakos
Spartorama | Σύσταση Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης

Σύσταση Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης

Spartorama 07/07/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Σύσταση Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης
Σκοπός του Συλλόγου είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης, από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης ολοκλήρωσε πρόσφατα όλες τις διαδικασίες νομιμοποίησης του σε όλα τα αρμόδια όργανα (Πρωτοδικείο, Περιφέρεια, εφορία κλπ). 

Βάσει Καταστατικού, σκοπός του Συλλόγου είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης, από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας. Μέσα επίτευξης αυτού τους σκοπού είναι ενδεικτικά η διοργάνωση εκδηλώσεων, η σύσταση μουσείων, ο εξωραϊσμός και η δημιουργία ιστορικών μνημείων, η διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς κ.ά. Ξεχωριστή θέση στη λειτουργία του Συλλόγου κατέχει το Σώμα Απόδοσης Τιμών για συμμετοχή σε εκδηλώσεις και παρελάσεις. 

Δικαίωμα εγγραφής στον Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης έχουν όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών που κατοικούν ή κατάγονται από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Το κόστος εγγραφής είναι εφάπαξ 10 € και το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι επίσης 10 €. Τα χρήματα των εγγραφών και συνδρομών θα διατεθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των σκοπών του Συλλόγου, δηλαδή την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας. 

Τα όργανα διοίκησης του Συλλόγου, μετά τις αρχαιρεσίες της 14η Απριλίου 2024 έχουν ως εξής:

 

Διοικητικό Συμβούλιο:

  • Περγαντής Ηλίας, Πρόεδρος Δ.Σ.
  • Κριτσέπης Ιωάννης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
  • Φουντούκης Στέφανος, Γραμματέας
  • Μπουγάδης Κυριάκος, Ταμίας
  • Κατσουγκράκη Γιάννα, Έφορος

 

Εξελεγκτική Επιτροπή:

  • Καρρά Δήμητρα, Πρόεδρος Εξ. Επιτροπής
  • Τούμπουρα Βασιλική, Γραμματέας
  • Κουμουστιώτης Κωνσταντίνος, Μέλος

 

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι επικείμενες δράσεις του Συλλόγου μας σε διάφορες περιοχές του Δήμου Σπάρτης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 6977717676 (Ηλίας Περγαντής) και 6937480953 (Καρρά Δήμητρα) ή στο e-mail anaviosispartis@gmail.com.

 

Για τον Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης
Ηλίας Περγαντής
Πρόεδρος Δ.Σ.


Οδός Εμπόρων