Vekrakos
Spartorama | Πώς να οργανώσεις τον ξενώνα σου

Πώς να οργανώσεις τον ξενώνα σου

Spartorama 10/11/2020 Εκτύπωση Ελλάδα Κοινωνία Χρήσιμα
Πώς να οργανώσεις τον ξενώνα σου
Με απλές αλλά χρήσιμες αγορές θα φτιάξεις στην ουσία δύο δωμάτια - Ένα καθιστικό για σένα και ένα υπνοδωμάτιο για τους καλεσμένους σου
Οδός Εμπόρων

Αν έχεις την τύχη να έχεις σπίτι με επιπλέον δωμάτιο για τους φιλοξενούμενους, δώσε προσοχή στην διακόσμησή του και δημιούργησε έναν πολύ ζεστό χώρο.

Με απλές αλλά χρήσιμες αγορές θα φτιάξεις στην ουσία δύο δωμάτια. Ένα καθιστικό για σένα και ένα υπνοδωμάτιο για τους καλεσμένους σου. Ανάλογα με το πόσο συχνά και για πόσες μέρες φιλοξενείς, σκέψου την καθημερινή ρουτίνα και οργάνωσε τα αντικείμενα που θα έχει το δωμάτιο. Καλό είναι να έχεις πράγματα αποκλειστικά για εκείνους.

Κρεβάτι

Ανάλογα με τα τετραγωνικά του δωματίου θα αγοράσεις το αντίστοιχο σε μέγεθος κρεβάτι. Πάρε αρκετές προσφορές σε καταστήματα με κρεβάτια και στρώματα γιατί κατά καιρούς γίνονται προσφορές ενώ είναι πολλά που προσφέρουν και αποθηκευτικό χώρο.

Καναπές

Η καλύτερη και πιο πρακτική λύση είναι ένας καναπές κρεβάτι που θα σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το χώρο κι εσύ ως μικρότερο σαλόνι. Διθέσιος, μονοθέσιος, τριθέσιος, ό,τι ταιριάζει περισσότερο στον ξενώνα. Αν έχει αποθηκευτικό χώρο μπορείς να βάλεις εκεί σεντόνια ή μαξιλάρια των επισκεπτών. Ανάλογα και με τον καναπέ που θα πάρεις μπορείς να διαλέξεις να έχει ανατομικό στρώμα για ακόμα καλύτερο ύπνο.

Χαλί

Όπως στα υπόλοιπα δωμάτια, έτσι και στον ξενώνα χρειάζεται ζεστασιά τον χειμώνα.

Σεντόνια, πετσέτες, μαξιλάρι

Δεν είναι ανάγκη να χαλάσεις πολλά χρήματα, διάλεξε πράγματα που είναι ποιοτικά, ανθεκτικά και καλόγουστα. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Δύο ζευγάρια σεντόνια, δύο σετ πετσέτες χεριών, προσώπου, σώματος και δύο μαξιλάρια είναι καλά για αρχή. Επίσης ένα ζευγάρι παντόφλες θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ξέρεις ότι έρχεται κάποιος συχνά και γνωρίζεις τι νούμερο φοράει.

Προσωπική υγιεινή

Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα όλα αυτά που θα χρειαστεί ο καλεσμένος και ίσως να μην έχει φέρει μαζί του.

Σκεπάσματα

Πρέπει να έχεις διαθέσιμα για κάθε εποχή, κουβέρτα, πάπλωμα και ό,τι άλλο προτιμάς.

Διακόσμηση

Ανάλογα και με το γούστο σου μπορείς να βάλεις ένα κάδρο, γλάστρες, μαξιλάρες στο πάτωμα, φωτιστικού δαπέδου ή πορτατίφ, τηλεόραση, στερεοφωνικό και μικροαντικείμενα όπως έναν φορτιστή. Σκέψου τι θα σου άρεσε να έχεις εσύ σε έναν ξενώνα όπου θα έμενες για μερικά βράδια.

Καρέκλα και τραπέζι

Εκτός από το κρεβάτι ή τον καναπέ θα πρέπει να υπάρχει ένα μίνι γραφείο με ένα τραπέζι και μια καρέκλα. Είναι χρήσιμο και βολικό σε περίπτωση που θέλει κάποιος να βάλει τον υπολογιστή του αλλά και για σένα που μπορείς να το κάνεις δωμάτιο πολλαπλών χρήσεων.

Ράφια

Αν δεν μπορείς να έχεις συρταριέρα τότε η ραφιέρα ή μεμονωμένα ράφια είναι πολύ χρήσιμα είτε ως βιβλιοθήκη, είτε για να βάλεις μικροαντικείμενα όπως αξεσουάρ του υπολογιστή, κεριά, διακοσμητικά είδη, έγγραφα, κλπ.

Κρεμάστρα

Είτε για πανωφόρια, είτε για τα ρούχα της ημέρας, είτε για να στεγνώσει μια πετσέτα, ένας καλόγερος ή μια κρεμάστρα στον τοίχο είναι απαραίτητα, ειδικά αν δεν υπάρχει ντουλάπα στο δωμάτιο.

Κάδος απορριμάτων

Ένας μικρός για να πετάς μικρά σκουπιδάκια όπως συσκευασίες, χαρτάκια, κλπ, όχι όμως και για φαγητό που θα μένει όλη νύχτα εκεί.


Οδός Εμπόρων