Vekrakos
Spartorama | Στον Υπουργό Ναυτιλίας Τριχείλης και Δαβάκης για την ΑΕΝ της Νεάπολης

Στον Υπουργό Ναυτιλίας Τριχείλης και Δαβάκης για την ΑΕΝ της Νεάπολης

Spartorama 16/04/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Πολιτική
Στον Υπουργό Ναυτιλίας Τριχείλης και Δαβάκης για την ΑΕΝ της Νεάπολης
Θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Νεάπολης

Συνάντηση είχαν χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Νεάπολης και τα στάδια που απαιτούνται για την έναρξη λειτουργίας της.

Μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και εγώ με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον γενικό γραμματέα Βαγγέλη Κυριαζόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησής μας, ήταν η πορεία υλοποίησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Νεάπολης και τα στάδια που απαιτούνται μέχρι την έναρξη λειτουργίας της, η οποία προσδιορίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Συγκεκριμένα συζητήσαμε για τη στελέχωσή της, τον διαγωνισμό για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις κτηριακές υποδομές, καθώς και για τις προδιαγραφές της υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτείται για τη λειτουργία της Σχολής.

Συμφωνήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν τόσο από την πλευρά του υπουργείου όσο και από τον Δήμο, ενώ ο γενικός γραμματέας, μας ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη στελέχωση της Σχολής, με την επιλογή της Διοίκησης και του διδακτικού προσωπικού.

Θα είμαστε σε επαφή και συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Νεάπολης να ξεκινήσει να λειτουργεί.


Οδός Εμπόρων