Vekrakos
Spartorama | «Λίγα λόγια...» από τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο

«Λίγα λόγια...» από τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο

Spartorama 24/07/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
«Λίγα λόγια...» από τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο
Η θέληση του Δημιουργού μας, η ψυχή μαζί με το πάθος μας, και η αγάπη του απλού κόσμου

Είναι πολύ κοντά πλέον η κατάκτηση των 800 διεθνών βραβείων στους μεγάλους διαγωνισμούς του κόσμου για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Κάποτε αυτό έμοιαζε ένα άπιαστο όνειρο. Σήμερα γίνεται μια απτή πραγματικότητα και φυσικά αποτελεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Θυμάμαι πολλές φορές το 1992, την αρχή, τα δύσκολα, εκεί που το κάθε τι φάνταζε ή και ήταν ακατόρθωτο, στην αφετηρία μας.

Χρειάστηκαν 20 χρόνια προετοιμασίας, δοκιμών και προσπάθειας, για να πω το 2012 αυτό το...

«Ναι ξεκινάμε, είμαστε έτοιμοι, ήρθε η ώρα»...

Και το ταξίδι ξεκίνησε, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να χάνει τον προσανατολισμό του, χωρίς να βγαίνει από την πορεία του, με την αυθεντικότητα του, με απίστευτα πολλές δυσκολίες, με λίγα λόγια και πολλές πράξεις.

Πολλές οι στάσεις του, πολλά τα «λιμάνια» του, όπου γης, από την ανατολή στη δύση και από το βορρά στο νότο.

Οι επιτυχίες πολλές, με μερικές να φαντάζουν απίστευτες, ουτοπικές σαν ένα παραμύθι, όπως η 1η θέση του κόσμου ως παραγωγός εταιρεία και ως ελαιόλαδο, φέρνοντας τη χώρα μας και τον τόπο μας για 1η φορά στην 1η θέση του κόσμου.

Ελαιόλαδο Ελληνικό, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε φτάσει στην 1η θέση στο παγκόσμιο στερέωμα της Ελαιοκομίας, ανάμεσα στα τόσα μεγαθήρια της παγκόσμιας Ελαιοκομίας.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που μας οδήγησε μέχρι το σήμερα, σε αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ, που είχε ως σημαία του την Ελλάδα και τη Σπάρτη.

Η απάντηση μου ξεκάθαρα μονοσήμαντη σε τρεις έννοιες, που τις θεωρούμε σημαία μας...

Η θέληση του Δημιουργού μας, η ψυχή μαζί με το πάθος μας, και η αγάπη του απλού κόσμου.

Πίστευα και πιστεύω στη θέληση του Δημιουργού μας πάντα, πιστεύω στην ψυχή και το πάθος του κάθε ανθρώπου για αυτό που κάνει και φυσικά στην αγάπη του απλού κόσμου που μας έδινε τη δύναμη στα ακραία και πολύ δύσκολα, έστω και με μια κουβέντα ή ένα μήνυμα ή ένα σχόλιο.

Και πιστέψτε με, είχε τόση σημασία και δύναμη για εμάς αυτή η καλή κουβέντα και το σχόλιο σας, που σας έκανε συνοδοιπόρους μας σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Σήμερα μπορώ να πω ότι άξιζε να προσπαθήσουμε να συμβούν όλα αυτά, να προσπεράσουμε τον ίδιο τον εαυτό μας, να αναδείξουμε την Ελληνική και Σπαρτιατική βιολογική ελαιοκομία όπου γης, να την φέρουμε στην 1η θέση του κόσμου.

Αυτό όμως που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ είναι η δική σας αγάπη, η ταύτιση και η δύναμη μέσα από μια απλή κουβέντα ή ένα μήνυμα.


Γιώργος Σακελλαρόπουλος
Από ανάρτηση στα ΜΚΔ


Δείτε το άρθρο στα Αγγλικά, hellas.postsen.com


Οδός Εμπόρων