Vekrakos
Spartorama | 10 συμβουλές για ασφαλές ταξίδι με το κατοικίδιό σου

10 συμβουλές για ασφαλές ταξίδι με το κατοικίδιό σου

Spartorama 09/11/2020 Εκτύπωση Ελλάδα Κοινωνία Χρήσιμα
10 συμβουλές για ασφαλές ταξίδι με το κατοικίδιό σου
Το ταξίδι με το αυτοκίνητο παρέα με το αγαπημένο σου κατοικίδιο μπορεί να πάει καλά και να είναι μια ευχάριστη περιπέτεια αν κάνεις κάποιες κινήσεις προκαταβολικά
Οδός Εμπόρων

Άρθρο από Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Maxxparts.gr


Το ταξίδι με το αυτοκίνητο παρέα με το αγαπημένο σου κατοικίδιο μπορεί να πάει καλά και να είναι μια ευχάριστη περιπέτεια αν κάνεις κάποιες κινήσεις προκαταβολικά. Το ζητούμενο είναι να είστε όλοι στο αυτοκίνητο ασφαλείς και χαρούμενοι. 

Ακόμη και οι μικρές αποστάσεις όπως η βόλτα στο πάρκο και η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι μια πρόβα για ένα μεγαλύτερο ταξίδι και πρέπει και εκεί να τηρούνται κάποιοι απλοί κανόνες ασφάλειας. 

1. Κλουβί ή τσάντα μεταφοράς

Ο καλύτερος τρόπος είναι να μένει ο σκύλος στο κλουβάκι του έτσι ώστε αν θέλει να ξαπλώσει να κοιμηθεί και να μην τραντάζεται από την οδήγηση. Επίσης δεν θα σου αποσπά την προσοχή ενώ εσύ κοιτάς τον δρόμο. Στερέωσέ το με μια ζώνη ασφάλειας που θα βρεις σε κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτου ή σε κάποιο pet shop. 

2. Για γάτες μόνο

Δεν είναι το καλύτερό τους το ταξίδι με αυτοκίνητο γι’ αυτό πρέπει να τις έχεις στο κλουβάκι τους. Αν είναι εκτός κλουβιού θα είναι συνεχώς πάνω σου, οπότε πρέπει να κρατάς την πόρτα του κλειστή. 

3. Πάντα στο πίσω κάθισμα

Δεν είναι ασφαλές να έχεις το ζωάκι στα πόδια σου ή στο διπλανό κάθισμα μιας και θα θέλει να είναι συνέχεια κοντά σου, ή θα θέλει να σκαρφαλώσει στο παράθυρο. Αν πας να το πιάσεις ίσως να χάσεις τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Πρέπει να κρατάς το κατοικίδιό σου στο πίσω κάθισμα για να μην κινδυνεύει καθόλου. 

4. Μην τα αφήνεις να βγαίνουν από το παράθυρο

Μπορεί να είναι μια ωραία εικόνα να ανεμίζουν τα αυτάκια τους κι αυτά να κοιτούν χαρούμενα έξω, όμως εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Μπορεί να μπει κάποιο σκουπιδάκι στα μάτια τους και να τα γρατζουνίσει. Επίσης, αν έχει κρύο έξω θα αναπνεύσουν αυτόν τον αέρα και θα αρρωστήσουν. 

5. Κάνε συχνά στάσεις

Σταμάτα κάθε μία ώρα το αυτοκίνητο για να ξεμουδιάσει ο σκύλος και να κάνει την ανάγκη του. Να έχεις και το λουρί βόλτας μαζί σου ώστε να μπορείς να τον ελέγξεις. Αν κατέβουν σε νέο περιβάλλον θα θέλουν να το εξερευνήσουν και ίσως απομακρυνθούν, άρα καλό θα είναι να τα έχεις στο λουρί. 

6. Μοιράσου την ευθύνη 

Αν ταξιδεύεις με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας ή κάποιον φίλο, ζήτα βοήθεια με τη φροντίδα του σκύλου για να μην έχεις συνεχώς εσύ την έγνοια του. Έτσι και θα οδηγείς πιο άνετα αλλά και θα μπορείς να κάνεις μια στάση για ένα διάλειμμα. 

7. Μην αφήσεις ποτέ το κατοικίδιο μόνο του στο αυτοκίνητο 

Είναι μεγάλο το ποσοστό των θανάτων σκύλων κάθε χρόνο που πεθαίνουν από ασφυξία στο αυτοκίνητο. Δεν πρέπει να τoαφήσεις ούτε για λίγα λεπτά, ειδικά σε μια ζεστή μέρα γιατί το αυτοκίνητο υπερθερμαίνεται σε λιγότερο από μία ώρα και το σκυλί θα υποφέρει. Το να αφήσεις τα παράθυρα ανοιχτά δεν θα κάνει διαφορά, άσε που θα προσελκύσει και επίδοξους ληστές που μπορεί να πάρουν από το αυτοκίνητο μέχρι και τον σκύλο σου.


Οδός Εμπόρων