Vekrakos
Spartorama | Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στους Μολάους: «κι αν ήσουν εσύ;»

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στους Μολάους: «κι αν ήσουν εσύ;»

Πηγή 06/05/2018 Εκτύπωση Θέατρο Λακωνία Παιδεία
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στους Μολάους: «κι αν ήσουν εσύ;»
ΕΠΑΛ Μολάων, 20 Μαΐου 2018, 5:00 μ.μ.
Οδός Εμπόρων

205 μαθητές και μαθήτριες από 6 σχολεία της Λακωνίας πραγματοποιούν κοινή καλλιτεχνική δράση για το μαζί και διαφορετικοί της ζωής βασισμένη στο κείμενο «Ειρήνη». 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, διοργανώνει μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;». 

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, μαθητές και μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, εργάστηκαν δημιουργικά και με έναν δικό τους διαφορετικό και καλλιτεχνικό τρόπο μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα - αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα - πως «μαζί και διαφορετικοί μπορούμε». 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν εικαστικά και θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή. Το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής –εκτός της παρουσίασης εικαστικού περιεχομένου- είναι και η δημιουργική συνάντηση επί σκηνής, μίας κοινής θεατρικής σύνθεσης βασισμένης στο έργο «Ειρήνη». 

Το φεστιβάλ παρουσίασης του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» γίνεται στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λακωνίας, που οργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο ΕΠΑΛ Μολάων. 

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr 

Πότε/Πού: 20/04/2018,  στο ΕΠΑΛ Μολάων 

Τα σχολεία του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»: Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Λακωνίας, Δημοτικό Σχολείο Συκέας-Μεταμόρφωσης Λακωνίας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, 8ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης. 

Οι εκπαιδευτικοί: Χαντζή Ισμήνη–Μαρία, Πολυγένης Βασίλειος, Πολυμενάκου Παναγιώτα, Ροντογιάννη Παναγιώτα, Μπερεβέσκος Αντώνιος, Κουτσοβασίλης Αντώνιος, Κώστας Δημήτριος, Μανάρα Σοφία, Γκίνη Αγγελική, Κλάψης Ηλίας, Βούρτσα Σωτηρία, Ροδιά Άννα,Ματσουκατίδου Ιωάννα, Δρούσια Μαρουλίτσα, Χατζή Γεσθημανή, Ευαγγελοπούλου Ζακελίν, Σοϊλή Παναγιώτα, Σαλαμάνου Χρυσούλα. 

Υποστήριξη σχολείων - Σκηνική σύνθεση: Χαντζή Ισμήνη

Συντονισμός: Λαμπρινού Θάλεια

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Συνεργασία: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Στήριξη: Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας &Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας. 

Πληρ.: 2106541600 / www.Theatroedu.gr 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;- ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων» που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες


Οδός Εμπόρων