Vekrakos
Spartorama | Γιατί η παράταξη «Σπάρτη Νέα Πορεία» καταψήφισε την συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη Δ.Ε.Π.Α.Ν.

Γιατί η παράταξη «Σπάρτη Νέα Πορεία» καταψήφισε την συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη Δ.Ε.Π.Α.Ν.

Spartorama 16/03/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Γιατί η παράταξη «Σπάρτη Νέα Πορεία» καταψήφισε την συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη Δ.Ε.Π.Α.Ν.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καθήκον να διαχειρίζεται τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών με διαφάνεια»

Την Τετάρτη, 13.3.2024 ανάμεσα σε άλλα θέματα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης και η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στην εταιρεία Δ.Ε.Π.Α.Ν.

Η παράταξη «Σπάρτη - Νέα Πορεία» καταψήφισε την εισήγηση για τους εξής λόγους:

  • Δεν απαντήθηκε από τον εισηγητή του θέματος με ποιο κριτήριο επελέγη η ΔΕΠΑΝ ανάμεσα σε τόσες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα.
  • Ο Γενικός Γραμματέας ως εισηγητής περιορίστηκε να απαντήσει ότι υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Δημάρχου Σπάρτης και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΠΑΝ.
  • Δεν απάντησε ο εισηγητής ποιο είναι το πλαίσιο και ποιοι οι όροι της συμφωνίας. Ο δήμαρχος οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Θεωρήθηκε ακατανόητη η βιασύνη για απόφαση συνδρομής στην ΔΕΠΑΝ, όταν η συνεργασία αυτή θα αφορά τη διαχείριση δημόσιων πόρων.
  • Ζητήθηκε να διερευνηθούν δυσμενή δημοσιεύματα στον τύπο για την εν λόγω εταιρεία.

Η παράταξη «Σπάρτη - Νέα Πορεία» πρότεινε:

  • Αντί της ΔΕΠΑΝ, να ενισχυθεί η Αναπτυξιακή (ΑΜΚΕ) Σπάρτης -Ευρώτα, ώστε να γίνει εργαλείο του Δήμου Σπάρτης και να στελεχωθεί από Λάκωνες επιστήμονες και τεχνοκράτες, με εγνωσμένη εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ολοκληρωμένα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης και άλλες χρηματοδοτούμενες αναπτυξιακές δράσεις.
  • Να γίνει προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το ΤΕΕ (Λακωνίας) για εκπόνηση μελετών και ολοκλήρωση των έργων, κατά την Προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.

Το αίτημα για αναβολή του θέματος, από την Παράταξή μας, έγινε προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καθήκον να διαχειρίζεται τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών με διαφάνεια, σύμφωνα με τη γενική αρχή της χρηστής διοίκησης.


Οδός Εμπόρων