Vekrakos
Spartorama | Στην κορυφή του Ντουμπάι οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - Με 2 χρυσά βραβεία

Στην κορυφή του Ντουμπάι οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - Με 2 χρυσά βραβεία

Spartorama 15/09/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Στην κορυφή του Ντουμπάι οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - Με 2 χρυσά βραβεία
Κατάταξη στα Best Olive Oils in the World - DUBAI International olive oil competition 2022
Οδός Εμπόρων

H καρδιά της υψηλής ποιότητας χτύπησε στο Ντουμπάι, στον διεθνή διαγωνισμό DUBAI International Olive Oil Competition, που βραβεύει τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου, αποτελώντας σημείο αναφοράς στον ανατολικό κόσμο.

Για το 2022, από 15 έως 19 Ιουλίου στο Ντουμπάι, εξειδικευμένοι γευσιγνώστες και κριτές διεθνούς εμβέλειας στον κόσμο της ελαιοκομίας, καθώς και βραβευμένοι chef των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αξιολόγησαν μια πλειάδα ελαιολάδων μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία αποφάσισαν ποια είναι άξια για διάκριση.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον DUBAI International Olive Oil Competition του 2022, με δύο (2) πολυποικιλιακά, καινοτόμα και πρωτοεμφανιζόμενα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα τους και τιμήθηκαν με δύο (2) μοναδικές βραβεύσεις, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές και τιμητικές βαθμολογίες. Αναλυτικά, τα βραβεία για το 2022 είναι :


Χρυσό βραβείο και κατάταξη στα Best olive oils in the world

Το πρωτοεμφανιζόμενο για το 2022, νέο και καινοτομικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο PLUS HEALTH GREEN multivarietal evoo των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι ένα  μοναδικό premium πολυποικιλιακό ελαιόλαδο και ανήκει στην νέα καινοτόμα σειρά ελαιολάδων με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health”.

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι είναι το μοναδικό Ελληνικό Single Estate πολυποικιλιακό ελαιόλαδο που προέρχεται από έναν καινοτόμο συνδυασμό πέντε (5) διαφορετικών ποικιλιών ελιάς (blend), με ψυχρή εξαγωγή ελάχιστων ωρών από την συγκομιδή τους.

Έχει τεράστια δυσκολία στην παραγωγή του και είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έπειτα από πολλές δοκιμές, πειραματισμούς και αναλύσεις στην εξερεύνηση νέων διαδρομών στο ελαιόλαδο.

Παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα συνολικών πολυφαινολών, που υπερβαίνει τα όρια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 432/2012, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο της τάξης του 80 μια πολυφαινόλη, η ελαιοκανθάλη, στην οποία αποδίδονται πολλές ιδιότητες μέσω επιστημονικών ερευνών που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία.

Τιμήθηκε με χρυσό βραβείο και κατατάχθηκε από τους ειδικούς γευσιγνώστες του Ντουμπάι στα Best Olive Oils in the World.


Χρυσό βραβείο και κατάταξη στα Best Olive Oils in the World

Το premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Plus Health Multivarietal Blue ανήκει στην νέα καινοτόμα σειρά ελαιολάδων με τον κατοχυρωμένο τίτλο “Plus Health” και είναι και αυτό πρωτοεμφανιζόμενο για το 2022.

Ομοίως, η μεγάλη ιδιαιτερότητα του βρίσκεται στο ότι είναι το μοναδικό Ελληνικό Single Estate πολυποικιλιακό ελαιόλαδο που προέρχεται από έναν καινοτόμο συνδυασμό πέντε (5) διαφορετικών ποικιλιών ελιάς (blend), με ψυχρή εξαγωγή ελάχιστων ωρών από την συγκομιδή τους.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο PLUS HEALTH BLUE multivarietal evoo παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα συνολικών πολυφαινολών, που υπερβαίνει τα όρια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 432/2012, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα σκουαλενίου, μιας ουσίας στην οποία αποδίδονται πολλές ιδιότητες μέσω επιστημονικών ερευνών που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία.

Τιμήθηκε και αυτό με χρυσό βραβείο και κατατάχθηκε από τους ειδικούς γευσιγνώστες του Ντουμπάι στα Best Olive Oils in the World.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διεθνούς διαγωνισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δικαιώνει την προσπάθεια των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στη δημιουργία μοναδικών γευστικών συνδυασμών στα ελαιοπροϊόντα τους, ενώ επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ των ελαιολάδων, με παράλληλες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες.

Οι δύο (2) χρυσές αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον DUBAI International Olive Oil Competition 2022 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 564 διεθνών βραβεύσεων στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου, και διευρύνουν το παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα Single Estate ελαιοπαραγωγό.








































  



Οδός Εμπόρων