Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2025
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 1.159 διεθνών βραβείων
Μεγάλη διάκριση υψηλού κύρους για Έλληνα
ελαιοπαραγωγό, με εννέα (9) κορυφαίες βραβεύσεις, σημειώθηκε στην Ιαπωνία, για
τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό
ελαιολάδων της Ιαπωνίας, JAPAN Olive Oil Prize 2025. Πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Τόκυο, από τις 9
έως τις 18 Ιουνίου 2025. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται
παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει
πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους
που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια
κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR και η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον JAPAN Olive Oil Prize γίνεται από
ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (experts & panel tasters) διεθνούς κύρους, με την
μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting). Για το 2025 συμμετείχαν 578 ελαιόλαδα από 28 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ισπανία,
Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες,
με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας. Οι βιολογικοί
ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εννέα (9) βραβεύσεις και στα εννέα (9)
δείγματα εξαιρετικών παρθένων και gourmet
ελαιολάδων τους με τα οποία συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό του
Τόκυο, σημειώνοντας το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας του 100 %, και συγκεκριμένα : Ειδικότερα, οι βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet
ελαιόλαδα των ελαιώνων
Σακελλαρόπουλου στο Τόκυο για το 2025 είναι: TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο FYLLIKON
First Harvest – Ασημένιο Βραβείο AGOURELAIO
Early Harvest evoo – Ασημένιο Βραβείο PLUS
HEALTH GREEN EVOO – Ασημένιο Βραβείο PLUS
HEALTH BLUE evoo – Ασημένιο Βραβείο MAJESTIC
Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο Flavored
Gourmet ENIGMA – Ασημένιο Βραβείο Οι βραβεύσεις αυτές στο Τόκυο της Ιαπωνίας για
το 2025, αποτελούν μία ακόμα μεγάλη διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
από την Σπάρτη Λακωνίας γιατί, βάσει των αξιολογήσεων από τους εξειδικευμένους
κριτές – γευσιγνώστες, τα καινοτομικά και περιορισμένης παραγωγής ελαιόλαδα
αυτά ξεχώρισαν και αναγνωρίστηκαν για μια ακόμη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή όταν τα
βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αναγνωρίζονται
στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως του Τόκυο, για την υψηλή
ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και
τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία
διεθνώς.
Ταυτόχρονα, οι εννέα μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2025, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 1.159
διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ένας αριθμός που
αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ που εξελίσσεται.