Vekrakos
Spartorama | Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου

Spartorama 15/09/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας
Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής
Οδός Εμπόρων

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η Εκκλησία μας εόρτασε, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ομιλία εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην θλιβερή επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή. Μετά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους χιλιάδες τελειωθέντες συμπατριώτες μας κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής.

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για την Μικρασιατική Καταστροφή και τα μηνύματα που μπορεί να αντλήσει ο Ελληνισμός σήμερα, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα. Ιδιαίτερα στάθηκε στο φρικτό μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και τη θυσία των συν αυτώ Αγίων Αρχιερέων Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων καθώς και των κληρικών και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Χώρα μας να έχει ειρήνη και ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός να ενδυναμώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας.













  


immspartis.gr


Οδός Εμπόρων