Vekrakos
Spartorama | Σταματίνα Σταματάκου: Νέες Καταγγελίες για το Κυνοκομείο Σπάρτης - «Δεν θα σας αφήσουμε να το ξανακάνετε σαν τα μούτρα σας»

Σταματίνα Σταματάκου: Νέες Καταγγελίες για το Κυνοκομείο Σπάρτης - «Δεν θα σας αφήσουμε να το ξανακάνετε σαν τα μούτρα σας» - video

Spartorama 07/09/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Σταματίνα Σταματάκου: Νέες Καταγγελίες για το Κυνοκομείο Σπάρτης - «Δεν θα σας αφήσουμε να το ξανακάνετε σαν τα μούτρα σας»
«Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Τους το έχουμε ορκιστεί, τους το χρωστάμε, χάρες δεν κάνουμε σε κανέναν, μόνο σ‘ αυτά.»
Οδός Εμπόρων

Στο κυνοκομείο της Σπάρτης, το οποίο είχε μετατραπεί σε κόλαση για σχεδόν 500 σκυλιά, βρέθηκε ξανά η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου.

Οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο δημοτικό κυνοκομείο στη Σπάρτη προκάλεσαν τον περασμένο Φεβρουάριο τις καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής και έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα καταγράφοντας τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες διαβιούσαν τα ζώα.

Άμεσα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση ενώ συνελήφθησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθώς και υπάλληλοι του κυνοκομείου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο εντοπίστηκαν μέχρι και νεκρά σκυλιά.

Δράση ανέλαβαν άμεσα εθελοντικές οργανώσεις καθώς και απλοί πολίτες προκειμένου να συνδράμουν το έργο και να μετατραπεί ο χώρος από κολαστήριο σε καταφύγιο ενώ το θέμα έφτασε ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Σταματίνα Σταματάκου ασχολείται με φιλοζωικά θέματα και είναι διευθύντρια του "Zero Stray Academy”, μιας ακαδημίας που παρέχει γνώσεις στους δήμους για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων - σκυλιών και γατιών.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook δημοσιεύει ένα πόστ για την ομάδα "Strays Sparta Greece - SSG" και την προσπάθεια που καταβλήθηκε στο κυνοκομείο της Σπάρτης για να σωθούν περίπου 500 σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου προχώρησε σε νέα ανάρτηση, με live video από το κυνοκομείο, καταγγέλλοντας ξανά τις συνθήκες που παραμένουν άσχημες για τα ζώα και τονίζοντας ότι ο δήμος Σπάρτης δεν έχει προχωρήσει στις αλλαγές που είχε δεσμευθεί, με τις μόνες βελτιώσεις να είναι αυτές που έκαναν οι εθελοντές.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου

«Καταφύγιο Σπάρτης 6/9/2022, 6,5 μήνες μετά από τη μέρα που πήραμε στις πλάτες μας 401 σκυλιά. Ο Δήμος Σπάρτης ακόμα δεν έχει κάνει συμβάσεις με κτηνίατρο και αναδόχους. Σήμερα το πρωί μάλιστα ο καινούργιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τριτάκης πήγε μαζί με τον ακόμα και σήμερα αντιδήμαρχο, απλώς χωρίς την αρμοδιότητα για τα αδέσποτα, υπόδικο για κακούργημα που αφορά την τότε αρμοδιότητά του, Θανάση Καρλαύτη, στο καταφύγιο με εντολή του δημάρχου Πέτρου Δούκα, όπως ισχυρίζεται ο πρώτος. Ο κ. Καρλαύτης είναι ο αντιδήμαρχος που έφτιαξε την κόλαση και απαγόρευε την είσοδο στους σημερινούς εθελοντές με την πρόεδρο βέβαια του τότε επίσημου φιλοζωικού της περιοχής να πηγαίνει στα δικαστήρια για να τον υποστηρίξει μέχρι τέλους. Οι κύριοι που μεταξύ τους τα έχουν κάνει πλακάκια, όπως όλα δείχνουν, πατάγανε σήμερα στα χαλίκια που εμείς έχουμε στρώσει με τα χέρια μας. Νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να πατάνε με την ίδια ευκολία και πάνω στα πτώματα των ζώων. Ο κ. Καρλαύτης έκανε και υποδείξεις για το τι πρέπει να γίνει στο καταφύγιο που είχε κάνει κολαστήριο και ότι δε χρειαζόμαστε άλλο χαλίκι, να ξεμπαζώσουμε τον διάδρομο που κολυμπάγαμε στα σκατά και να το πάμε στο πίσω μέρος.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 141 σκυλιά στο καταφύγιο ταϊσμένα, ποτισμένα, καθαρισμένα που όλα λαμβάνουν θεραπείες και εξετάζονται κτηνιατρικά μόλις το χρειαστούν, τα τρέχουμε μέχρι και την κλινική της κτηνιάτρου μας στην Χαλκίδα, ενώ έχουμε βοηθήσει και πολλά αδέσποτα που χρήζουν περίθαλψης εκτός του καταφυγίου. Ο Δήμος Σπάρτης που έδωσε πέρυσι 250.000 ευρώ (υποτίθεται) για τα αδέσποτα από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ευρώ, παρά μόνο κάτι τροφές της πλάκας που υπάρχουν μόνο στη Σπάρτη και τα ζώα κάνουν διάρροια με αίμα. Στο βίντεο που βλέπετε και είναι live μετάδοση σας δείχνουμε ποια είναι τα έργα του δήμου Σπάρτης: τα αμέτρητα σκουπίδια που δε μαζεύει, τα αφημένα μπάζα, τα παλιά πλέγματα (που αντικαταστήσαμε με τα χέρια μας με καινούργια), τα χαλίκια που δεν έχουμε για να συνεχίσουμε (γι’ αυτά που μας έκανε υπόδειξη ο κ. Καρλαύτης), ο βούρκος που παρακαλάμε να γίνει βόθρος εδώ και 6 μήνες. Όλα τα άλλα τα κάνουμε εμείς με τα χέρια μας και την ψυχή μας.

Πάντως ο αντιδήμαρχος Ζίτσας που αποδεδειγμένα βασάνισε και σκότωσε ένα δύστυχο γαϊδουράκι παύθηκε -και ορθώς- από αντιδήμαρχος την επόμενη μέρα. Ο κ. Καρλαύτης που βασάνισε τόσες χιλιάδες σκυλιά επί της θητείας του και ενώ ήταν αρμοδιότητά του γιατί παραμένει ακόμα έμμισθος αντιδήμαρχος; Ειλικρινής απορία ή μάλλον πιο σωστά απόρροια. Και να ξέρετε εκεί στον Δήμο Σπάρτης ότι δεν θα σας αφήσουμε να ξανακάνετε το καταφύγιο σαν τα μούτρα σας, δε με νοιάζει με ποιο κόμμα είστε, ούτε αν έχετε μέσο στο θεό τον ίδιο, γι’ αυτά τα σκυλιά μάτωσαν τα πόδια μας και βασικά η καρδιά μας. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Τους το έχουμε ορκιστεί, τους το χρωστάμε, χάρες δεν κάνουμε σε κανέναν, μόνο σ‘ αυτά.»







thetoc.gr


Οδός Εμπόρων