Vekrakos
Spartorama | «Κουράστηκα» από τον Γεώργιο Κόρδη

«Κουράστηκα» από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 24/06/2022 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Παιδεία Φιλοσοφία
«Κουράστηκα» από τον Γεώργιο Κόρδη
«Δεν θέλω να παίξω κανένα από τους ρόλους που με τάζουν για να με έχουν εξημερωμένο στο δικό τους μαντρί»
Οδός Εμπόρων

Βγαίνεις εκεί έξω κάθε μέρα και πρέπει να αντιμετωπίσεις «θεούς» αιμοβόρους. Ανθρώπους που δεν έχουν έλεος και φέρονται ως τέλειοι κι αλάνθαστοι ζητώντας παντού και πάντοτε από όλους τους άλλους «δικαιοσύνη», καθαρότητα  και τελειότητα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, φέρνουν και το Θεό τον ίδιο στα μέτρα τους και τον φτιάχνουν να φαίνεται ως  άτεγκτος κριτής, ένα αιμοβόρο Όν που καιροφυλακτεί να αρπάξει και να κατασπαράξει όσους κάνουν το παραμικρό λάθος.

Κουράστηκα κι από τους τέλειους και σπουδαίους συναδέλφους που όμοιό τους δεν γέννησε η πλάση, από τους πανέξυπνους ειδικούς που μόνον αυτοί ξέρουν να βλέπουν και να ανατέμνουν ορθώς την πραγματικότητα, από «προφήτες» λογιώ λογιώ που όλη μέρα δεν κάνουν άλλο από το να προβλέπουν το μέλλον και τες συμφορές που έρχονται και να φοβερίζουν εμάς του απλούς βροτούς που δεν έχουμε το χάρισμα καθότι αφελείς ή αμαρτωλοί.

Κουράστηκα από τους βέβαιους καδοδηγητές και τους αυτόκλητους σωτήρες όλων των ειδών που τάζουν παράδεισους σε γη και  ουρανό.

Μα πάνω από όλα κουράστηκα και δεν θέλω να παίξω κανένα από τους ρόλους που με τάζουν για να με έχουν εξημερωμένο στο δικό τους μαντρί. 

Βαριέμαι  κι ούτε θέλω να παίξω  παιχνίδια εξουσίας και ελέγχου. Με φτάνει να ζω και με τον τρόπο μου, όσο λίγο δύναμαι, να αγαπώ και χωρίς όρια να  ονειρεύομαι κάποιαν άπιαστη μακρινή  καλή χαρά.


Γεώργιος Κόρδης, kordis.gr


Εικόνα άρθρου: Ο Ναύκληρος Νεοκλής. Ψηφιακή ζωγραφική του 2018


Οδός Εμπόρων