Vekrakos
Spartorama | Συνέντευξη τύπου για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου - Η άλλη πλευρά

Συνέντευξη τύπου για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου - Η άλλη πλευρά - video

Spartorama 30/01/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Συνέντευξη τύπου για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου - Η άλλη πλευρά
Κρίτων Αρσένης, Δημήτρης Καπόπουλος, Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Θανάσης Πετράκος στο πάνελ
Οδός Εμπόρων

Διαδικτυακή  συνέντευξη  τύπου δόθηκε την Παρασκευή, 29-1-2020 και ώρα 12.00 με θέμα:

«Διαχείριση Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ΣΔΙΤ - ώρα μηδέν» 

Η συνέντευξη δόθηκε συμβολικά περίπου την ίδια ώρα κατά την οποία υπογραφόταν η σύμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αθήνα μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρείας «Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ)» (βλέπε άρθρο εδώ).

Τη συνέντευξη διοργάνωσαν  οι περιφερειακές παρατάξεις, «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και «Πράσινη Πελοπόννησος». Το παρόν  έδωσαν ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Κωνσταντιναίων και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου των πολιτιστικών συλλόγων χωριών του Δήμου Οιχαλίας και της επιτροπής αγώνα κατοίκων Καλλιρρόης Δημήτρης Καπόπουλος, η επικεφαλής της «Πράσινης Πελοποννήσου» Δήμητρα Λυμπεροπούλου και ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.

Αιρετοί και εκπρόσωποι κατοίκων υποστήριξαν για το συγκεκριμένο έργο ότι επιβαρύνει το περιβάλλον, είναι αντιοικονομικό και είναι έξω από το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ακόμη υπογράμμισαν ότι υπάρχει πλήθος εκκρεμοδικειών από προσφυγές της αυτοδιοίκησης, φορέων και κατοίκων.

Δείτε όλη τη συνέντευξη παρακάτω...


Οδός Εμπόρων