Vekrakos
Spartorama | «Πορτοκαλιά Ανθισμένη στο «Χειμώνα»!», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Πορτοκαλιά Ανθισμένη στο «Χειμώνα»!», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 15/11/2020 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Φιλοσοφία
«Πορτοκαλιά Ανθισμένη στο «Χειμώνα»!», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Είναι σχεδόν σίγουρο πως οι γενιές του μέλλοντος θα ζήσουν την Κόλαση εδώ στη Γη. Τα σημάδια και τα μηνύματα τα λαμβάνουμε καθημερινά αλλά, ως άφρονες, τα αγνοούμε»
Οδός Εμπόρων

«Ποιος είδε ψάρι σε βουνό

και θάλασσα σπαρμένη»


έλεγε το παλαιό δημοτικό τραγούδι της «Αρκαδιανής», θέλοντας  να δώσει - με τα όμορφα αυτά λόγια - την έννοια του «αδύνατου».

Εμείς θα μπορούσαμε να βάλουμε έναν ακόμα αυθαίρετο στίχο, για να φέρουμε το τραγούδι στο «Σήμερα»:


«Ποιος είδε ψάρι σε βουνό-

Και θάλασσα σπαρμένη…

Και πορτοκαλιά ανθισμένη

Στη μέση του Νοέμβρη;»


Διότι, ναι. Τα «καταφέραμε», τελικά, ΕΜΕΙΣ οι άνθρωποι να εξαφανίσουμε ακόμα και τις 4 εποχές, πάνω στην Αρμονία και τη  Σοφία των οποίων στηρίχτηκε, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε η ζωή και η ομορφιά πάνω στη γη, αυτό που οι αρχαίοι ονόμασαν «Κόσμο» δηλαδή «Ομορφιά, τάξη, ευπρέπεια, αρμονία, ευταξία, πειθαρχία».

Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη ντροπή  ΟΛΩΝ μας, αφού υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον του ανθρώπου  πάνω στον πλανήτη. Για χάρη του κέρδους η ανθρωπότητα καταστρέφει διαρκώς αυτόν τον Παράδεισο, που τόσο γενναιόδωρα μας χαρίστηκε. Κι αυτή η καταστροφή (μεταξύ άλλων πολλών) αλλάζει δραματικά το κλίμα, δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα, διαταράσσει την αλληλουχία των εποχών και κάνει τη ζωή δύσκολη και προβληματική.

Έτσι, βλέπουμε φαινόμενα σαν  αυτό της φωτογραφίας, πορτοκαλιές ν’ ανθίζουν μέσα στον χειμώνα, ενώ έχουν ακόμα πάνω τους τα πορτοκάλια της περυσινής χρονιάς. Μπορεί, σε κάποιους, να μοιάζει ασήμαντο το φαινόμενο, όμως ουσιαστικά είναι ένα μήνυμα που πίσω του κρύβονται οι μεγάλες αιτίες οι οποίες καταστρέφουν  το περιβάλλον, το κλίμα, τον πλανήτη και τη ζωή. 

Είναι σχεδόν σίγουρο πως οι γενιές του μέλλοντος θα ζήσουν την Κόλαση εδώ στη Γη. Τα σημάδια και τα μηνύματα τα λαμβάνουμε καθημερινά αλλά, ως άφρονες, τα αγνοούμε.

Η Βιβλική εκδίωξη των Πρωτόπλαστων από την Εδέμ θα βιωθεί ξανά (βιώνεται ήδη) από την ανθρωπότητα.

 

Σπάρτη 15-11-2020
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων