Vekrakos
Spartorama | «Εξαίρεση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη από τις προσλήψεις προσωπικού λόγω COVID -19», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

«Εξαίρεση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη από τις προσλήψεις προσωπικού λόγω COVID -19», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

Spartorama 30/04/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική Υγεία
«Εξαίρεση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη από τις προσλήψεις προσωπικού λόγω COVID -19», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο
Άμεση προμήθεια «Μηχανήματος Ανίχνευσης Κορονοϊού» και δωρεάν προσφοράς του
Οδός Εμπόρων

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι το Κ.Υ Βλαχιώτη εξαιρείται από τις τρίμηνες προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση Κινητών Ομάδων Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) στο πλαίσιο για την «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν».

Από το "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" στο "ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ" η προσπάθεια πάλι εναπόκειται στην πειθαρχία και στην αυτοπειθαρχία των πολιτών και με προσωπικό κόστος για την αγορά μασκών, αντισηπτικού, γαντιών κλπ, ενώ τα μαζικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Θεωρώ θετική και γρήγορη την αντίδραση του δημάρχου Ευρώτα για πρόνοια αγοράς θερμομέτρων και επιτοίχιων αντισηπτικών στα σχολεία.

Όμως είναι ένα μέτρο σε μια κατεύθυνση για μια ειδική ομάδα.

Ο πληθυσμός του δήμου Ευρώτα εξέρχεται από την καραντίνα και εξ ανάγκης πρέπει να αυτοπροστατευθεί όχι λόγω του προστίμου των 150 ευρώ, αλλά γιατί αυτός ο επικίνδυνος και θανατηφόρος ιός (covid – 19) ήρθε για να μείνει μαζί με τον φόβο σ΄ όλους μας.

Το Κ.Υ Βλαχιώτη πρέπει να παίξει αποφασιστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο για την ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κ.Υ Βλαχιώτη δεν ήταν στις προτεραιότητες διαχρονικά. Υπενθυμίζω την ένταξη του ΕΣΠΑ και τον τρόπο που εντάχθηκε με χρηματοδότηση των 200.000 ευρώ μετά την αποφασιστική αγωνιστικότητα του δημοτικού συμβουλίου.

Έτσι και τώρα το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα πρέπει για την προστασία του πληθυσμού να κινηθεί σε τρεις κατευθύνσεις:

  1. Να διεκδικήσει και για το Κ.Υ Βλαχιώτη εκτός της συνολικής στελέχωσης και αναβάθμισης του ανάλογες θέσεις την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για τον κορωνοϊό.
  2. Αγορά μηχανήματος ανίχνευσης και διαγνωστικών τεστ και παραχώρηση στο Κ.Υ Βλαχιώτη.
  3. Εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για την εφαρμογή του προγράμματος τηλε - ιατρικής κατ’ αρχήν στις απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες με κέντρο αναφοράς πρωτίστως του Κ.Υ Βλαχιώτη.

Στην νέα δύσκολη και μεταβατική φάση δεν αρκεί η αυτοπροστασία των δημοτών. Απαιτούνται μέτρα, πολιτικές, προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή που θα θωρακίζουν και θα βελτιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Η Τ.Α πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε βάρος άλλων προτεραιοτήτων γιατί η ανάπτυξη πρέπει να είναι σύμφυτη πλέον με την υγεία των δημοτών όταν "η επίθεση των ιών" μόλις άρχισε. Η μαχόμενη επιστήμη δίνει αποφασιστικό αγώνα από την έρευνα μέχρι την θεραπεία. Οι άλλες δομές του κράτους θα αποδείξουν τώρα τι εννοούν στην πράξη πρώτα ο άνθρωπος ως αξία πάνω από τους δημοσιονομικούς κανόνες ή παλαιοκομματικές λογικές εκμαυλισμού συνειδήσεων.

Υ.Γ.: Σ’ αυτή την πρωτοβουλία ρόλο έχει και η αντιπολίτευση(!).


Ηλίας Παναγιωτακάκος


Οδός Εμπόρων