Vekrakos
Spartorama | Ελληνικές Ράτσες Σκύλων: Ποιμενικός της Σπάρτης

Ελληνικές Ράτσες Σκύλων: Ποιμενικός της Σπάρτης

Spartorama 15/09/2019 Εκτύπωση Δημοτικά
Ελληνικές Ράτσες Σκύλων: Ποιμενικός της Σπάρτης
Περιγράφεται σαν άγριο και εδαφικό σκυλί που ταιριάζει περισσότερο με την αγροτική ζωή
Οδός Εμπόρων

Ο ποιμενικός της Σπάρτης θεωρείται το αποτέλεσμα διασταύρωσης Ελληνικών Ηπειρώτικων ποιμενικών με Λακωνικά και Περσικά σκυλιά, αλλά υπάρχουν και άλλες θεωρίες. Οι πληροφορίες για αυτή την φυλή είναι περιορισμένες και δεν είναι καν ξεκάθαρο αν υπάρχουν ακόμα καθαρόαιμα Ποιμενικά της Σπάρτης. Μερικές φορές καταγράφεται σαν οδηγός και προστάτης κοπαδιών, άλλες φορές σαν κυνηγόσκυλο και λαγωνικό ενώ δεν είναι εντελώς σίγουρο αν υπήρχε μία Σπαρτιάτικη φυλή ή περισσότερες. Περιγραφές της φυλής που ήταν γνωστή σαν Σπαρτιατικό Κυνηγόσκυλο δεν ταιριάζουν καθόλου με ποιμενικά σκυλιά. 

Ο Ποιμενικός της Σπάρτης (ΣτΜ Spartan Sheepdog = τσοπανόσκυλο στο πρωτότυπο) έλαβε μέρος μία φορά και σε έκθεση μορφολογίας στο Islington Dog Show στο Λονδίνο, αλλά για κάποιο λόγο με το όνομα Αλβανικός Λυκοθήρας (ΣτΜ: Albanian Wolfhound στο πρωτότυπο) δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες αμφισβητήσεις. 

Περιγράφεται σαν άγριο και εδαφικό σκυλί που ταιριάζει περισσότερο με την αγροτική ζωή. 

Αν και κάποιοι λένε ότι θα έπρεπε να είναι εντελώς άσπρο τα περισσότερα έχουν το χρώμα του λύκου. Το μέσο ύψος είναι περίπου 70 εκατοστά.

 

Πηγή: Molosser Dogs, Μετάφραση: Μάνος Ματσάκης


Οδός Εμπόρων