Vekrakos
Spartorama | «Περί της πρότασης μετεξέλιξης του ΚΤΕΟ Κροκεών σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

«Περί της πρότασης μετεξέλιξης του ΚΤΕΟ Κροκεών σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

Ηλίας Παναγιωτακάκος 12/01/2018 Εκτύπωση Λακωνία Προσφυγικό
«Περί της πρότασης μετεξέλιξης του ΚΤΕΟ Κροκεών σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο
Έχει κατασκευασθεί, από το 2009 Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών (Κ.Υ.Μ - Κ.Κ.Μ) με προδιαγραφές στην Σπάρτη
Οδός Εμπόρων

Υπενθυμίζω ότι έχει κατασκευασθεί, από το 2009 (Κ.Υ.Μ - Κ.Κ.Μ) με προδιαγραφές στην Σπάρτη και εγκαινιάσθηκε «με τιμές και δόξες» από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και εν συνεχεία στελεχώθηκε από τον τότε Υπουργό κ. Χρ. Παπουτσή.

Ερωτήματα:

  • Γιατί ποτέ δεν λειτούργησε και και ποιοί έχουν την ευθύνη;
  • Γιατί αναζητούνται άλλες χωροταξικές λύσεις με νέες δαπάνες διαμόρφωσης και επισκευής, ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο είναι έτοιμο προς λειτουργία;
  • Αν όπως λέγεται το συγκεκριμένο κτίριο θεωρείται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ τότε γιατί παρελήφθη, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν και γιατί εκεί δεν γίνονται μετατροπές για την καταλληλότητα του.

Πάντως ο Δήμος Ευρώτα και οι Κροκεές δεν προτίθεται για τέτοιου είδους λύσεις... και για περισσότερους τεκμηριωμένους λόγους που θα κατατεθούν αρμοδίως!!!!

Υ. Γ.: Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

-------

15 μονάδες για μετανάστες σε όλη την Ελλάδα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ

(Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 20 Μαΐου 2011)

Τη λειτουργία δεκαπέντε μονάδων πρώτης υποδοχής και κράτησης μεταναστών στο πλαίσιο της νεοσύστατης ομώνυμης υπηρεσίας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, χωρίς όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα. 

Άλλωστε οι περισσότεροι χώροι είναι υπό διαμόρφωση και μετασκευή κτιρίων σε παλιά στρατόπεδα. 

Οι περισσότεροι χώροι βρίσκονται στον Εβρο, στην Αττική, στα νησιά Σάμο και Χίο, ενώ στην ηπειρωτική χώρα έχει επιλεγεί μία περιοχή στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και μία κοντά στη Σπάρτη. 

Στην Αττική, οι τέσσερις από τους πέντε προβλεπόμενους χώρους υφίστανται και ο νέος χώρος κράτησης πρόκειται να γίνει στον Ασπρόπυργο. Από τα δύο κρατητήρια του Ελληνικού το πιο σύγχρονο θα μετατραπεί σε κέντρο πρώτης υποδοχής. Για να γίνει αντιληπτή μια τάξη μεγεθών τα κρατητήρια του Ελληνικού χωρούν συνολικά 200 άτομα. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις Ηγουμενίτσας και Ορεστιάδας όπου εξετάζονται προτάσεις ιδιωτών, στην πρώτη για κέντρο κράτησης εκτός της πόλης και στη δεύτερη για τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας. Οπως ανακοινώθηκε, όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. 

Επίσης, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο. Οι υπόλοιποι χώροι όπως ανακοινώθηκαν είναι: 

  • Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης. 
  • Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης.
  • Σάμος, Βαθύ - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
  • Αμυγδαλέζα - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων.
  • Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης.
  • Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
  • Μονάδα Πέτρου Ράλλη - Κέντρο Κράτησης.
  • Ασπρόπυργος - Κέντρο Κράτησης.
  • Ροδόπη, Βένα - Κέντρο Κράτησης.
  • Εβρος, Φυλάκιο - Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
  • Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη - Κέντρο Κράτησης.
  • Εβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη - Κέντρο Κράτησης.
Από ανάρτηση του Ηλία Παναγιωτακάκου στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης


Οδός Εμπόρων