Vekrakos
Spartorama | Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, στην 4η ATTICA GREEN EXPO

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, στην 4η ATTICA GREEN EXPO

Spartorama 01/06/2025 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, στην 4η ATTICA GREEN EXPO
Το μείζον θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων βρέθηκε στοεπίκεντρο του τραπεζιού συζήτησης

Το μείζον θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων βρέθηκε στο επίκεντρο του τραπεζιού συζήτησης που έγινε στο πλαίσιο της 4ης Attica Green Expo 2025, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σπάρτης ήταν ομιλητής στο πάνελ με τίτλο «Υδάτινοι πόροι – διαχείριση – λειψυδρία – ενέργεια», που έγινε το Σάββατο 31 Μαϊου, με συμμετέχοντες τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Β Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αγρινίου, κ. Γιώργο Παπαναστασίου, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης και Πρόεδρο των ΔΕΥΑ, κ. Γιώργο Μαρινάκη και τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, κ. Θανάση Τορουνίδη.

Ο κ. Βακαλόπουλος αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής στον Δήμο Σπάρτης, όπως, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση τοποθέτησης έξυπνων υδρομετρητών και του συστήματος τηλεμετρίας ψηφιακών υδρομετρητών για τον περιορισμό των διαρροών του δικτύου, η κατασκευή νέου υδραγωγείου Σπάρτης για διοχέτευση περισσότερου νερού, καθώς και το έργο που έχει προγραμματιστεί για υλοποίηση, όπως η αντικατάσταση αντλιοστασίων, με στόχο τη μείωση τόσο του κόστους ενέργειας, όσο και του κόστους συντήρησης.

«Ήταν πραγματικά μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, καλών πρακτικών αλλά και προβληματισμών για ένα θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και το βιώνουμε με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βακαλόπουλος, αποδίδοντας βαρύτητα στη σημασία της υιοθέτησης λύσεων και αποφάσεων με γνώμονα την εμπειρία αλλά και με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των ΟΤΑ.

Η 4η Attica Green Expo, διεξήχθη από τις 28 έως τις 31 Μαϊου στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου και αποτελεί το μεγαλύτερο eco meet της χώρας.

















  



Οδός Εμπόρων