Vekrakos
Spartorama | Πνευματική Εστία Σπάρτης: Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης

Πνευματική Εστία Σπάρτης: Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης

Spartorama 17/05/2024 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Πολιτισμός
Πνευματική Εστία Σπάρτης: Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης
Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πνευματική Εστία Σπάρτης, καλεί τους συνδημότες, τις συνδημότισσες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν και να περιηγηθούν στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, που βρίσκεται στην οδό Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου, στον πρώτο όροφο. Το Μουσείο, πέραν των ωρών λειτουργίας (9:00 έως 14:00 από Δευτέρα έως και Σάββατο), θα είναι ανοικτό το Σάββατο, 18 Μαΐου και το απόγευμα από τις 19:00 – 21:00 μ.μ. και την Κυριακή, 19 Μαΐου, το πρωί Ώρα: 11:00 – 13:00 μ.μ.

Το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των εκθεμάτων του Μουσείου - ξενάγηση,, από τον Γιώργο Γιαξόγλου, Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Σ. και την Γιάννα Κατσουγκράκη, Μέλος της Π.Ε.Σ.





  


Οδός Εμπόρων