Vekrakos
Spartorama | «Όλιβερ Τουίστ» του Καρόλου Ντίκενς - σε σκηνοθεσία Χριστίνας Λαμπούση

«Όλιβερ Τουίστ» του Καρόλου Ντίκενς - σε σκηνοθεσία Χριστίνας Λαμπούση

Spartorama 21/12/2023 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Θέατρο Κοινωνία Λακωνία
«Όλιβερ Τουίστ» του Καρόλου Ντίκενς - σε σκηνοθεσία Χριστίνας Λαμπούση
Συνεχίζουμε στους Μολάους…

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:00 - Θέατρο Καρυτσιώτη


Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Το κλασσικό και διαχρονικό έργο του Ντίκενς με τον νεαρό Όλιβερ Τουίστ, που έχει εμπνεύσει άπειρες κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι της Ομάδας μας, με υλικό είκοσι ηθοποιούς μας από 7 έως 70 ετών.

Τι ωραίο αυτό το πάντρεμα όλων των ηλικιών! Ένα παιδί, ήρωας-σύμβολο, που καταφέρνει να διατηρεί την καλοσύνη και την ηθική του μέσα σε έναν ζοφερό και άδικο κόσμο.

Πόσο επίκαιρο και στις μέρες μας το έργο αυτό, όπου παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και στερούνται βασικών αναγκών...

Το καλό όμως θριαμβεύει και εν τέλει η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα, αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας, μπορούν να διασωθούν ακόμα και μέσα σε ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικών ανισοτήτων. Ντίκενς!

Ένας  συγγραφέας, έντονα θεατρικός, που ξέρει να εμπνέει και να δημιουργεί εικόνες όσο λίγοι στο είδος του…


Εγώ είμαι μεγάλος! Γιατί να δω το παραμύθι σας;

Γιατί θα μου ξυπνήσουν μνήμες από την παιδική μου ηλικία, την εποχή της αγνότητας, τότε που αντιλαμβανόμουν τον κόσμο ως μια ορθάνοιχτη αγκαλιά, που κάτι καλό θα φέρει κάθε μέρα. Γιατί θα ανοίξουν οι αισθήσεις μου με έναν τρόπο μοναδικό. Γιατί θα μου απαλύνει την ψυχή από τη σκληρότητα της ζωής. Γιατί ο μαγικός του κόσμος θα με λυτρώσει από το βάρος της καθημερινότητας και μετά θα μπορώ να βαστάξω τα αβάσταχτα. Γιατί με εκείνο το «Μια φορά κι έναν καιρό» θα οδηγηθώ σε μια μαγική παράλληλη πραγματικότητα, σε μια ατμόσφαιρα αλλοτινής εποχής, όπου όλα γίνονται, ακόμα και θαύματα. Γιατί θα μου μεταδοθεί η αισιόδοξη πίστη ότι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να πιστεύω στο απίστευτο και να ελπίζω στο ανέλπιστο. Γιατί θα γίνω καλύτερος άνθρωπος. Γιατί το καλό παραμύθι είναι όχι μόνο διαχρονικό, αλλά και διαηλικιακό...

«Υπάρχει τίποτα αληθινότερο απ΄την αλήθεια; Ναι, το παραμύθι. Αυτό δίνει αθάνατο νόημα στην εφήμερη αλήθεια»
Αναφορά στον Γκρέκο – Ν. Καζαντζάκης


Έρχεται! Για μικρούς και μεγάλους


Χριστίνα Λαμπούση


Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:00 - Θέατρο Καρυτσιώτη



  


  



Οδός Εμπόρων