Vekrakos
Spartorama | «Ο φανατισμός που μετατρέπει τον άνθρωπο σε σχιζοφρενή δολοφόνο» από τον Γιάννη Μητράκο

«Ο φανατισμός που μετατρέπει τον άνθρωπο σε σχιζοφρενή δολοφόνο» από τον Γιάννη Μητράκο

Γιάννης Μητράκος 15/10/2023 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Κόσμος
«Ο φανατισμός που μετατρέπει τον άνθρωπο σε σχιζοφρενή δολοφόνο» από τον Γιάννη Μητράκο
Οι φανατικοί της Χαμάς κατάφεραν (;) με το αθώο αίμα που έχυσαν να στρέψουν την παγκόσμια κοινή γνώμη κατά του λαού τους και να «κλείσουν» τα μάτια των δυνατών μπροστά στην ωμή καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων

Συγκλονισμένη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις μέρες αυτές τον πόλεμο ανάμεσα στους φανατικούς της Χαμάς και το κράτος του Ισραήλ. Και οπωσδήποτε το κλίμα φορτίζεται από τις αποτρόπαιες πράξεις τις οποίες διέπραξαν οι ισλαμιστές εισβάλλοντας στις ισραηλινές παραμεθόριες πόλεις και τα χωριά, σκοτώνοντας με εξαιρετικά βίαιο τρόπο άμαχους πολίτες και μάλιστα νεαρής ηλικίας, συλλαμβάνοντας οικογένειες, υπερήλικα άτομα και παιδιά ως ομήρους.

Η Ιστορία της περιοχής της Μέσης Ανατολής είναι «πονεμένη», αφού οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις συναίνεσαν μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στο αίτημα των Σιωνιστών Εβραίων που ζητούσαν να τους δοθεί η άδεια να εγκατασταθούν στα πατρογονικά εδάφη τους και να ιδρύσουν – όπως κι έκαναν - το κράτος του Ισραήλ. Στο σχέδιο αυτό αποκρύφτηκε σκόπιμα μια πολύ σοβαρή παράμετρος: Τα μέρη εκείνα μετά την εγκατάλειψή τους από τους Εβραίους, ύστερα από την καταστολή της εξέγερσής τους και την καταστροφή του εμβληματικού τους ναού των Ιεροσολύμων από τους Ρωμαίους κατακτητές κατά το έτος 70 μ.Χ., είχαν σταδιακά εγκαταλειφθεί, αφού οι Εβραίοι διεσπάρησαν ανά τον κόσμο και αυτά είχαν περιέλθει στα χέρια των Παλαιστινίων κατοίκων τους.  Έτσι η εγκατάσταση των Εβραίων στην παλαιά τους πατρίδα ήλθε σε ευθεία σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους τους οποίους έπρεπε να εκδιώξουν από τον τόπο τους για να ιδρύσουν το νέο Ισραήλ.

Η σύγκρουση, λοιπόν, μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων έχει βαθιές ρίζες και το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς μεγάλωσε και οξύνθηκε στο πέρασμα των χρόνων, αφού οι Παλαιστίνιοι είδαν το εβραϊκό κράτος να επεκτείνεται σε βάρος τους, διαρκώς και σε κάθε ιστορική ευκαιρία, με αποτέλεσμα τα παλαιστινιακά εδάφη να συρρικνώνονται όλο και περισσότερο και το χειρότερο η διεθνής κοινότητα να μην επιτρέπει τη συγκρότηση της δικής τους κρατικής οντότητας παρά τις μεγαλόστομες κάποτε διακηρύξεις «για την επίλυση του παλαιστινιακού»!

Η πιο ακραία εκδοχή της εδαφικής συμπίεσης των Παλαιστινίων είναι η περιβόητη «Λωρίδα της Γάζας». Η λωρίδα αυτή βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Μεσογείου, μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ και δημιουργήθηκε το 1948 με βάση τη γραμμή εκεχειρίας του 1ου αραβοϊσραηλινού πολέμου. Σε μια έκταση 365 τ.χμ. κατοικούν 2,048 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή η πυκνότητα των κατοίκων της είναι 5.046 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Είναι το πλέον πυκνοκατοικημένο μέρος της γης! 

Οι συνθήκες ζωής στα παλαιστινιακά εδάφη και δη στη Γάζα είναι από δύσκολες έως επιεικώς απαράδεκτες. Η Γάζα εξαρτάται για τα πάντα από εξωτερικές πηγές βοήθειας γεγονός που το εκμεταλλεύονται οι ισραηλινές δυνάμεις σε κάθε ανάφλεξη, διακόπτοντας τη ροή της ενέργειας, του νερού, των τροφίμων, των φαρμάκων και της ελεύθερης μετακίνησης όπως συμβαίνει τώρα με την εμπόλεμη κατάσταση κι έχει ως άμεση συνέπεια τη δημιουργία οξύτατου ανθρωπιστικού ζητήματος το οποίο οφείλουν να αντιμετωπίσουν άμεσα οι υποκριτικές μεγάλες δυνάμεις της Δύσης, για να μην υπάρξουν χιλιάδες χιλιάδων αθώα ανθρώπινα θύματα.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον μεγαλώνουν οι νέες γενιές των Παλαιστινίων που βρίσκουν διέξοδο στα αδιέξοδά τους με την προσχώρησή τους σε φανατικές ισλαμικές οργανώσεις όπως η Χαμάς, που τους καλλιεργούν το άσβηστο μίσος προς κάθε τι που έχει σχέση με τους Εβραίους και τους μεταλαμπαδεύουν την ψευδή πίστη ότι ο «αγώνας» τους κατά των Εβραίων αποτελεί θεϊκό έργο κι αν χάσουν τη ζωή τους θα κερδίσουν μια θέση στον Παράδεισο!

Το μίσος αυτό που επενδύεται από θρησκευτικό φανατισμό είναι το χειρότερο μέσο για την εκ βάθρων αλλοτρίωση του ατόμου και τη μετατροπή του από ανθρώπινο πλάσμα σε σχιζοφρενή δολοφόνο έτοιμο να διαπράξει οποιαδήποτε πράξη αποτρόπαιης βίας κατά αθώων συνανθρώπων του πολλοί από τους οποίους στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να ήταν και φιλικά διακείμενοι στο διαχρονικό αίτημα των Παλαιστινίων για την ίδρυση δικού τους κράτους στα εδάφη που τους ανήκαν πριν να τους τα «ροκανίσει» ο εβραϊκός επεκτατισμός.

Οι φανατικοί της Χαμάς κατάφεραν (;) με το αθώο αίμα που έχυσαν να στρέψουν την παγκόσμια κοινή γνώμη κατά του λαού τους και να «κλείσουν» τα μάτια των δυνατών μπροστά στην ωμή καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, στην οποία προβαίνει το Ισραήλ ισοπεδώνοντας τη Γάζα και ισοφαρίζοντας ή και ξεπερνώντας τον αριθμό των αθώων θυμάτων που προκάλεσαν οι ισλαμιστές.

Μέσα σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες πρέπει να υψωθεί τόσο στο εσωτερικό του Ισραήλ, όσο και στον κόσμο η ισχυρή απαίτηση για άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των ομήρων και ουσιαστική δρομολόγηση της επίλυσης του Παλαιστινιακού, για να κλείσουν οι πληγές και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη γειτονική ειρηνική διαβίωση Εβραίων και Παλαιστινίων. Ειδεμή ο δρόμος προς την κόλαση θα συνεχίζεται, αν και σε μερικούς θα φαίνεται στρωμένος με τριαντάφυλλα!

Υ.Γ. 1: Η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν αναφανδόν ταγμένη υπέρ Παλαιστινίων, έχοντας νωπή την ανοιχτή πληγή της τουρκικής εισβολής και κατοχής μεγάλου τμήματος της Κύπρου. Τώρα ο πρωθυπουργός μας σπεύδει να αποκηρύξει την εισβολή των φανατικών της Χαμάς και τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά δε βρίσκει να πει την παραμικρή κουβέντα για την ανάγκη να προστατευτούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων και την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να ενεργήσει άμεσα για την επίλυση του Παλαιστινιακού.

Υ.Γ. 2: Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να σκεφτούν, όσο τους επιτρέπει η αλαζονεία που δημιουργεί η υπεροπλία τους, πως είναι ανάγκη να τελειώσει αυτό το φανατισμένο μίσος, ανάμεσα στους δύο λαούς, που οδηγεί κάθε φορά σε απάνθρωπες ακρότητες. Μπορεί να ζήσει φυσιολογικά ένας άνθρωπος όταν γύρω του επικρατεί καθημερινά ο φόβος και ο τρόμος;

               

Γιάννης Μητράκος


Οδός Εμπόρων