Vekrakos
Spartorama | «Δυο Φιλικά Λόγια για τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Αρκαδίας Κώστα Μπρούσαλη» από τον Γιάννη Μητράκο

«Δυο Φιλικά Λόγια για τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Αρκαδίας Κώστα Μπρούσαλη» από τον Γιάννη Μητράκο

Γιάννης Μητράκος 12/09/2023 Εκτύπωση Άνθρωποι!
«Δυο Φιλικά Λόγια για τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Αρκαδίας Κώστα Μπρούσαλη» από τον Γιάννη Μητράκο
Είναι μια υποψηφιότητα που κινείται έξω από τις φθαρμένες λογικές του δούναι και λαβείν. Ο Κώστα με αξιοπρέπεια, θέσεις κι επιχειρήματα θα προσεγγίσει το εκλογικό σώμα

Με τον Κώστα Μπρούσαλη γνωριστήκαμε στο στρατό και μας συνέδεσε μια ειλικρινής φιλία που κρατάει ως σήμερα.

Χάρηκα πολύ όταν πληροφορήθηκα ότι συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές  εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ του ιατρού καρδιολόγου Μανώλη Μάκαρη.

Ο Κώστας είναι γέννημα θρέμμα της αρκαδικής γης και κατάγεται από το όμορφο Παρθένι. Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και ως Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Τεγέας.

Μετά την ευδόκιμη αφυπηρέτησή του εγκαταστάθηκε στο κεφαλοχώρι της Βλαχοκερασιάς, τόπο καταγωγής της συζύγου του Αγγελικής Κατσαφάνα Φιλολόγου Καθηγήτριας, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες.

Στο γυναικοχώρι ο Κώστας ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση. Από τα νιάτα του ήταν πολιτικοποιημένο άτομο με προοδευτικές αντιλήψεις και συμμετείχε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ευγενής από τη φύση του, ήπιος χαρακτήρας, αλλά δυναμικός όταν πρέπει, δημιούργησε πολλούς φίλους που τον εκτιμούν αφάνταστα.

Οι δυο μεγάλες αγάπες του Κώστα είναι η σύγχρονη ιστορία και το τρένο. Επί χρόνια ερευνούσε στο πεδίο κι αναζητούσε τους επιζώντες της εθνικής αντίστασης και του εμφυλίου για να συλλέξει πρωτογενές υλικό. Συνέγραψε δύο πολυσέλιδα ιστορικά βιβλία για την περίοδο αυτή, των οποίων οι πρώτες εκδόσεις είναι εξαντλημένες. Έγραψε κι ένα βιβλίο για την ισορία του Παρθενίου του πατρογονικού του χωριού. Όσον αφορά το τρένο είναι πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του τρένου Πελοποννήσου κι έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια για το τρένο, ενώ έχει αρθρογραφήσει πάμπολλες φορές, καταθέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.

Τώρα θέτει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του Αρκάδων και ζητάει την ψήφο τους για να προσφέρει στην Αρκαδία απ’ το περίσσευμα της ψυχής του. Είναι μια υποψηφιότητα που κινείται έξω από τις φθαρμένες λογικές του δούναι και λαβείν. Ο Κώστα με αξιοπρέπεια, θέσεις κι επιχειρήματα θα προσεγγίσει το εκλογικό σώμα, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να συνεισφέρει στο περιφερειακό συμβούλιο με προτάσεις που στοχεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση της Πελοποννήσου, στην πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων της, χωρίς να ξεχνά τις ξεχωριστές ανάγκες της αρκαδικής νεολαίας που χρειάζεται μια νέα πολιτική πραγματικότητα για να κατορθώσει να ζήσει και να μεγαλουργήσει στον τόπο της.

Καλή επιτυχία φίλε μου Κώστα!

Σπάρτη, 08-09-2023
Γιάννης Μητράκος


Οδός Εμπόρων