Vekrakos
Spartorama | «Οι 41 τα εκατό» από τον Γιάννη Μητράκο

«Οι 41 τα εκατό» από τον Γιάννη Μητράκο

Γιάννης Μητράκος 05/08/2023 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
«Οι 41 τα εκατό» από τον Γιάννη Μητράκο
«Αλήθεια για τους πολλούς είναι αυτό που προβάλλεται από την οθόνη της τηλεόρασης!»

Υπάρχει μια ψευδαίσθηση, που συντηρείται από την αριστερή ιδεολογία και θεωρεί ιερή και ανέγγιχτη την έννοια «λαός» σε οτιδήποτε κι αν αποφασίζει με τους όρους της μαζικής ψυχολογίας η άβουλη και συχνά κατευθυνόμενη πλειοψηφία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή που αφορά την υπερψήφιση της κυβερνητικής παράταξης του κ. Μητσοτάκη, η οποία έλαβε το απρόσμενο, ακόμα και για τους ειδήμονες, εκλογικό ποσοστό του 41 τα εκατό για το οποίο επαίρεται ο κ. πρωθυπουργός και οι συν αυτώ, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν το άξιζαν γιατί η πρώτη κυβερνητική τους θητεία είχε όλα τα στοιχεία της αποτυχίας σε όλες τις πτυχές της.

Η αλήθεια είναι ότι, αυτός ο κρυμμένος στο παρασκήνιο αμερικάνος επικοινωνιολόγος, που κανείς δεν ξέρει από πού και πώς πληρώνεται, μάς έχει «διαβάσει» καλά ως λαό και κατευθύνει με απόλυτα επιτυχείς κινήσεις και ενέργειες τους εργοδότες του, ώστε να κυριαρχούν στο επικοινωνιακό επίπεδο και να παρουσιάζουν με ταχυδακτυλουργική μαεστρία το άσπρο ως μαύρο και το μαύρο ως άσπρο.

Σπουδαίο ρόλο στην όλη επικοινωνιακή πολιτική της συντηρητικής παράταξης έχει παίξει το κατεστημένο μιντιακό σύστημα το οποίο νυχθημερόν εκμαυλίζει τη λαϊκή ψυχή και την κατευθύνει. Όπως έχει επισημανθεί σωστά ο λεγόμενος λαός έχει μάθει να θεωρεί σωστό και να υιοθετεί αυτά που παρουσιάζονται ως αληθή από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Αλήθεια για τους πολλούς είναι αυτό που προβάλλεται από την οθόνη της τηλεόρασης!

Γι’ αυτό οι 41 τα εκατό, μετά από το άτσαλο ξεκίνημα της δεύτερης κυβερνητικής θητείας της κυβερνώσας παράταξης, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και παριστάνουν τους ανίδεους λες και το ποσοστό αυτό το πήρε ο κ. Μητσοτάκης «ουρανόθεν»!

30% περισσότερα ήταν μέχρι στιγμής τα καμένα στρέμματα στην πατρίδα μας (550.000 στρέμματα), που θα είχαν σωθεί αν υπήρχε σοβαρό και υπεύθυνο κράτος.

Η ακρίβεια καλπάζει και το οικογενειακό εισόδημα εξαντλείται πριν από την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Η βενζίνη έφτασε στα 2 ευρώ και αναμένεται να τα ξεπεράσει, τα φρούτα έγιναν είδος πολυτελείας αφού οι τιμές τους ακρίβυναν κατά 30%, τα ενοίκια σκαρφάλωσαν στα ύψη και η καλή στέγη έγινε δυσεύρετη για μεροκαματιάρηδες, χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και φοιτητές.

Στα εθνικά θέματα γίνονται περίεργες δηλώσεις και κινήσεις που ενσπείρουν ανησυχία στους ολίγους εχέφρονες εκ των Ελλήνων, αφού καλλιεργείται κλίμα υποχωρήσεων έναντι των απαιτήσεων της Τουρκίας και πληροφορούμαστε από σπόντα πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις στα νησιά μας, κάτι για το οποίο κανείς δεν είναι ενήμερος.

Η αλαζονεία των κυβερνώντων δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί και υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις που φανερώνουν ότι για μερικούς δεν υπάρχουν ούτε ιερά ούτε όσια! Αλλιώς δεν εξηγείται πώς ο αποτυχημένος τέως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, που επί των ημερών του κάηκε η Βόρεια Εύβοια και ως υφυπουργός άμυνας αποκάλυψε απόρρητους αμυντικούς χάρτες, προκειμένου να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό του προφίλ, επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό ως υποψήφιος για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μας. Αυτό θα πει επιβράβευση των άριστων κι επιτυχημένων!  

Αλλά είπαμε: 41 τα εκατό είναι αυτό, δεν είναι παίξε γέλασε. Κι όπως έγραφαν οι ταμπέλες στα παλαιά καταστήματα: «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»! Κατάλαβες συμπολίτη του 41 τα εκατό;   

      

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ


Οδός Εμπόρων