Vekrakos
Spartorama | «Αμετανόητος» από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Αμετανόητος» από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 23/05/2023 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Πολιτική
«Αμετανόητος» από τον Βαγγέλη Μητράκο
«ΟΧΙ! ΔΕΝ ηττήθηκε τίποτε και κανένας, παρά μόνο εσύ»

Είπε:

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη…»

–ΑΝ έτσι ήταν, θα είχες παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή του Βατερλό σου.

«Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής»

–ΟΧΙ! ΔΕΝ ηττήθηκε τίποτε και κανένας, παρά μόνο εσύ.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.»

–Δηλαδή, οι προοδευτικές δυνάμεις έπρεπε να σ’ αφήσουν να τις καταπιείς αμάσητες για να διασωθείς εσύ; Και, τελικά, ΕΣΥ δεν φταις ποτέ; Πάντα φταίει ο Χατζηπετρής;

«Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι.»

–Πολιτική μικροψυχία, ανευθυνότητα και Λουδοβίκεια αντίληψη!!! 

«Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.»

–Το ερώτημα είναι: Ποιος δημιούργησε αυτήν την προοπτική, ώστε να γίνει ο Μητσοτάκης «παντοδύναμος πρωθυπουργός» και «ανεξέλεγκτος ηγεμόνας»; Δεν ήσουν εσύ αυτός, με την πολιτική σου;

«…να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου.»

–ΝΑΙ! Να την προστατέψουμε την Αριστερά αλλά πώς; Φέρνοντας τη Δεξιά στο 41%, σε απόσταση 20 μονάδων από τον δεύτερο, συντρίβοντας, συγχρόνως, τα μικρά κόμματα κι εκθέτοντας την έννοια «Αριστερά»;

Άλλωστε, την Αριστερά μπορούν να την προστατέψουν…ΜΟΝΟ οι Αριστεροί. 

«(…) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. (…) Για να (…) μην επιτρέψει την παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

–«Βολικός συστημικός δικομματισμός»!!! Άλλη μια πολιτικά μικρόψυχη «κακία» (καρφί) σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, από αγωνία και άγχος μήπως το ΠΑΣΟΚ ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε (κατά τον κ. Τσίπρα) ο δικομματισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι «βολικός» και «συστημικός», ενώ ο δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν (και δεν θα είναι) ούτε «βολικός» ούτε «συστημικός»!!!

Και τα λέει αυτά εκείνος που κυβέρνησε 4 χρόνια, υπέγραψε το 3ο μνημόνιο, ανέτρεψε ένα δημοψήφισμα, δημιούργησε με την κυβερνητική του πολιτική «σύνδρομο μόνιμης φοβικής ψύχωσης» στον ελληνικό λαό, υπήρξε επί τέσσερα χρόνια πλήρως ανεπαρκής ως αξιωματική αντιπολίτευση και κατόρθωσε, τελικά, (με όλη τη σημασία της λέξης) να φέρει τη ΝΔ πρώτη με 41% και να κάνει τον Μητσοτάκη παντοδύναμο, όταν ο ίδιος αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό, με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στη Ελλάδα της μεταπολίτευσης και εξέθεσε την Αριστερά.

Σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε και ύστερα από την «πτώση των ειδώλων», η επανίδρυση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, είναι (εκ των πραγμάτων) το πλέον βαθύ πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ώστε αυτή η Νέα Αριστερά να διαμορφώσει (επιτέλους) έναν ριζοσπαστικό προγραμματικό λόγο με χαρακτήρα σοσιαλιστικό και να προβάλλει, με νέους όρους, την ανάγκη της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, με κατεύθυνση δημοκρατική και με ταξικά χαρακτηριστικά. 

 

Σπάρτη, 23-5-2023

Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων