Vekrakos
Spartorama | Συμφωνία συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Συμφωνία συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - video

Spartorama 13/05/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Συμφωνία συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Η προσαρμογή της αγοράς στις νέες συνθήκες επιβάλλεται, όπως επιβάλλεται και ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων, καθώς και η θωράκιση των επιχειρηματιών με γνώση των συνθηκών και εργαλεία που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των ντόπιων και ξένων αγορών αλλά και στην ανεύρεση νέων.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη κατά την οποία υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Στο πάνελ συμμετείχαν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο Πρύτανης δρ. Αθανάσιος Κατσής, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Διοίκησης δρ. Οδυσσέας Γ. Σπηλιόπουλος, το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος δρ. Σοφία Ζυγά, η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών δρ Θεόδωρος Κοτσιλιέρης και από το Επιμελητήριο Λακωνίας ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θοδωρής Βερούτης. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης και η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα Σαραντούλα Κεφαλά-Κουφού. 

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας πλαισίωναν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ. Ηλίας Αθανασιάδης Α΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος Β΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Σωτήρης Ηλιόπουλος Οικονομικός Επόπτης και Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λακωνίας, ο κ. Σωτήρης Ροϊνός Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μηνακάκης, Γεώργιος Κανελλόπουλος, Σπύρος Ζαχαρόπουλος, Ευγενία Τσάχαλη, Σιδερή Γαρυφαλλιά και Δέσποινα Κριμήτσου. 

Επίσης, συμμετείχαν ο κ. Παναγιώτης Κρητικός Γενικός Γραμματέας του 11ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ο κ. Σπύρος Καρούνης μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Φοροτεχνικών-Λογιστών Λακωνίας, επιχειρηματίες και φοιτητές. 

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου δρ. Αθανάσιο Κατσή ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της επισημοποίησης της συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου και του Επιμελητηρίου Λακωνίας και ανέδειξε τα οφέλη που θα προκύψουν για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας καθώς και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Η συμφωνία αποτελεί συνέργεια των δύο φορέων στην προώθηση και υποστήριξη της εξωστρέφειας της δράσης τους και της διάχυσης της γνώσης. 

Το Πανεπιστήμιο είναι φορέας γνώσης και έρευνας. Το Επιμελητήριο αφουγκράζεται τις ανάγκες τις αγοράς και των επιχειρηματιών. Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε και προωθήσουμε δράσεις που θα συνδέουν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας του τόπου μας με τη γνώση που παρέχει το Πανεπιστήμιο, ώστε να μπορούμε τόσο να προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά όσο και να παρασχεθεί στους επιχειρηματίες η γνώση για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών πάντα με όραμα την ανάπτυξη και πρόοδο του επιχειρείν και της κοινωνίας μας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, ανθρώπινο ή υλικό. 

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε με τη μακροχρόνια οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε με την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, ο διεθνής ανταγωνισμός κατέστη εντονότερος. Η προσαρμογή της αγοράς στις νέες συνθήκες επιβάλλεται, όπως επιβάλλεται και ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων, καθώς και η θωράκιση των επιχειρηματιών με γνώση των συνθηκών και εργαλεία που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των ντόπιων και ξένων αγορών αλλά και στην ανεύρεση νέων.» 

Στη συνέχεια ο Κοσμήτωρ της Σχολής Διοίκησης δρ. Οδυσσέας Γ. Σπηλιόπουλος παρουσίασε τη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τις βασικές πτυχές του συμφωνητικού συνεργασίας το οποίο ενδεικτικά περιλαμβάνει:

Την ανάπτυξη εργαλείων ανάλυσης των οικονομικών επιδράσεων μέτρων πολιτικής, σε περιφερειακό επίπεδο, την εκπόνηση επιστημονικών προτάσεων και ερευνητικών προγραμμάτων, σε ζητήματα μακροοικονομίας, χρηματοοικονομικής, λογιστικής, επιχειρηματικότητας και διοίκησης επιχειρήσεων σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο. (Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), Επενδυτικά προγράμματα ΜμΕ μέσω Αναπτυξιακών Τραπεζών, Σύγχρονες και αποτελεσματικές μέθοδοι Διαχείρισης Κεφαλαίου Κίνησης ΜμΕ, Εξαγωγές και Λειτουργική Αποτελεσματικότητα ΜμΕ, Διαχείριση Κινδύνου και ΜμΕ, Σύγχρονα Θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης κ.ά), την από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων, των μελών του Επιμελητηρίου μέσω διεξαγωγής σεμιναρίων και προγραμμάτων δια βίου μάθησης. 

Οι δύο φορείς υπέγραψαν το συμφωνητικό συνεργασίας και ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης. 

 

 

Φωτογραφίες:


Οδός Εμπόρων