Vekrakos
Spartorama | Συμβάσεις έργων 7,16 εκ. ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Συμβάσεις έργων 7,16 εκ. ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Spartorama 11/05/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Οικονομία
Συμβάσεις έργων 7,16 εκ. ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Συμβάσεις για έργα στη Λακωνία συνολικού προϋπολογισμού 7.160.000 ευρώ υπέγραψε την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Σπάρτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Υποδομών Νίκωνα Τζινιέρη- υπέγραψε με τους αναδόχους τα συμφωνητικά για την α) ολοκλήρωση της κατασκευής του δεύτερου τμήματος του δρόμου Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας, έργο προϋπολογισμού 6.600.000 ευρώ, β) συντήρηση της εθνικής οδού 82 Σπάρτης – Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 360.000 ευρώ και γ) συντήρηση του δρόμου Κροκεές – Λάγιο, στον Δήμο Ευρώτα, έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ

Στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε με την ομάδα ρομποτικής “Northside” του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης -τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς- η οποία διακρινόμενη στο εθνικό σκέλος του διαγωνισμού FIRST® LEGO® League, τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο σχετικό διαγωνισμό, που θα λάβει χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι στην Αυστραλία -και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ- από τις 30 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την δυσχέρεια να καλυφθεί η δαπάνη που απαιτείται για ένα τέτοιο ταξίδι και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ακόμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, με τον οποίον συζήτησε σχετικά με διάφορα έργα στον δήμο της λακωνικής πρωτεύουσας.

Μεταξύ άλλων, έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου ασφαλτόστρωσης που υλοποιείται στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια αθλητικών έργων στην περιοχή του.

Κατά τη συνάντηση, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Σπάρτης για την συνέπεια του δήμου στις οικονομικές του υποχρεώσεις όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων του.






Οδός Εμπόρων