Vekrakos
Spartorama | «Χρόνια Πολλά» Αϊ-Γιώργη από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Χρόνια Πολλά» Αϊ-Γιώργη από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 25/04/2023 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
«Χρόνια Πολλά» Αϊ-Γιώργη από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Ας είμαστε όλοι καλά και του χρόνου για να βιώσουμε την ιερά πανήγυρη του Α. Γεωργίου Σπάρτης, ως πραγματικοί πιστοί και προσκυνητές, ως γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί»

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στο χαρμόσυνο πασχάλιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε ΚΑΙ φέτος η ιερά πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου Σπάρτης (Α΄ Κοιμητήριο), αναβιώνοντας την παράδοση χρόνων και χρόνων.

Παρουσία πλήθους κόσμου, προεξαρχόντων των σεβαστών Ιερέων π. Τσαγκαρούλη Χρήστου και π. Σπηλιώτη Αθανασίου, με τον καλλικέλαδο ιεροψάλτη-καθηγητή Θεόδωρο Τσαγκαρούλη και τον χορό του στο αναλόγιο, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Αρτοκλασία, ενώ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε και συγκινητικό-κατανυκτικό Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των Κεκοιμημένων.

Ψυχωφελές και μεστό νοημάτων, Θείας Αγάπης και ανθρωπιάς ήταν το εμπνευσμένο κήρυγμα που απηύθυνε προς τους  πανηγυριστές ο π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, εμπνεόμενος από τον βίο και το μαρτυρικό τέλος του Α. Γεωργίου χάριν της Πίστεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε και η καθιερωμένη κλήρωση των πολλών δώρων της λαχειοφόρου αγοράς, ενώ οι κυρίες της περιοχής του Α. Γεωργίου, οι οποίες, επί χρόνια πολλά, αγωνίζονται για τον ευπρεπισμό του Ναού και για την όλη αναβάθμισή του, φίλεψαν τον κόσμο με τα ωραιότατα και ποικίλα γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει.

Ας είμαστε ΟΛΟΙ καλά ΚΑΙ του χρόνου, για να βιώσουμε, με πνευματική χαρά και αγαλλίαση, την ιερά πανήγυρη του Α. Γεωργίου Σπάρτης, ως πραγματικοί πιστοί και προσκυνητές, ως γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. 

 

Σπάρτη  23-4-2023

Βαγγέλης Μητράκος





Οδός Εμπόρων