Vekrakos
Spartorama | Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης: Συμμετοχή στην Κατανυκτική Ακολουθία του Νυμφίου στη Ιερά Μονή Γόλας Γοράνων

Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης: Συμμετοχή στην Κατανυκτική Ακολουθία του Νυμφίου στη Ιερά Μονή Γόλας Γοράνων

Γιάννης Μητράκος 11/04/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης: Συμμετοχή στην Κατανυκτική Ακολουθία του Νυμφίου στη Ιερά Μονή Γόλας Γοράνων
Την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου 2023

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαΐων Εσπέρας, 9 Απριλίου 2023 η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ιερά Μονή Γόλας των Γοράνων.

Ήταν μια από τις πλέον πολυπληθείς προσκυνηματικές εξορμήσεις του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης, στην οποία συμμετείχαν 72 άτομα ενώ προσήλθαν τουλάχιστον 10 άτομα ακόμα με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Πριν από το πέρας της Ακολουθίας ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης μίλησε καρδιακά εκφράζοντας αισθήματα αγάπης κι εκτίμησης προς τον ιστορικό Γορτυνιακό Σύνδεσμο και τα Μέλη του, επισημαίνοντας τους στενούς και άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και προσωπικά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευστάθιο με τη Γορτυνία και τους Γορτύνιους. Επιπλέον αναφέρθηκε στη σημασία της Ακολουθίας του Νυμφίου και στην ανάγκη προσωπικής μεταμέλειας των πιστών ώστε να ακολουθήσει η έμπρακτη αλλαγή της κοινωνίας μας. Κατέληξε ευχόμενος στον Πρόεδρο, στα Μέλη του Δ.Σ. και στα Μέλη του Συνδέσμου «Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα»!

Ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Γιάννης Μητράκος ανταπαντώντας εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες όλων προς τον Άγιο Καθηγούμενο και την Αδελφότητα της Μονής. Τόνισε ότι οι Γορτύνιοι της Σπάρτης θεωρούν τη Μονή της Γόλας «δική τους» ιδίως από το γεγονός ότι σ’ αυτήν εγκαταβιώνει ο Μοναχός π. Ηλιόδωρος, που είναι γορτυνιακής καταγωγής.

Ο Καθηγούμενος πρόσφερε ως ενθύμιο για τη βιβλιοθήκη του Συνδέσμου το βιβλίο «Ο κώδικας του μοναστηριού της Γόλας Λακωνίας» του ιστορικού Θεόδωρου Κατσουλάκου, ενώ ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου πρόσφερε από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Ιστορία του Συνδέσμου Γορτυνίων Σπάρτης» στον Καθηγούμενο π. Ευστάθιο και το Μοναχό Ηλιόδωρο και δύο αντίτυπα για τη βιβλιοθήκη της Μονής. 

Ακολούθησε στον αύλειο χώρο της Μονής το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα με λουκούμι, κρύο νερό κι αναψυκτικά. Οι επισκέπτες-προσκυνητές αποχαιρέτισαν με εγκάρδιες ευχαριστίες τον Ηγούμενο και τα λοιπά Μέλη της Αδελφότητας.

Κατεβαίνοντας στην κωμόπολη του Ξηροκαμπίου όλοι παρακάθισαν σε νηστίσιμη συνεστίαση στην ταβέρνα το Πικαντίλι-Πέτρινο του κ. Τάκη Κυριακάκου, ευχόμενοι «Και του χρόνου»!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ







Οδός Εμπόρων