Vekrakos
Spartorama | Ν. Κρητικός: Βασικός Εισηγητής σε δυο βασικά νομοσχέδια του Υπουργείου Υγείας

Ν. Κρητικός: Βασικός Εισηγητής σε δυο βασικά νομοσχέδια του Υπουργείου Υγείας

Spartorama 15/03/2023 Εκτύπωση Άνθρωποι! Κοινωνία Λακωνία Πολιτική Υγεία
Ν. Κρητικός: Βασικός Εισηγητής σε δυο βασικά νομοσχέδια του Υπουργείου Υγείας
Αφορούν την Μεταμόσχευση Οργάνων και την Ψυχική Υγεία

Δύο πολύ σημαντικά νομοσχέδια, εισηγείται ως βασικός εισηγητής στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Πρόκειται για νομοσχέδια που αφορούν το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» και τον εκσυγχρονισμό του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, όπως επίσης και την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και αφορά τη θέσπιση Προγράμματος για την Ποιότητα της Φροντίδας της Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.

Ο κ. Κρητικός στις ομιλίες του επεσήμανε τη σημασία που έχουν τα δύο νομοσχέδια, καθώς:

  1. Αυτή η χρονική περίοδος είναι μια περίοδος σημαντική για τη δημιουργία συνθηκών προστασίας της ψυχικής υγείας των νέων και των εφήβων, οι οποίοι όντως επηρεάστηκαν αρκετά από τους περιορισμούς, που αναγκαστικά επιβλήθηκαν στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας. Η παρουσία ενός γραφείου Ψυχικής Υγείας, με την αρμοδιότητά του να επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ψυχική υγεία των πολιτών μιας κοινωνίας, αποτελεί σημαντική αποστολή μίας ευνομούμενης πολιτείας.
  2. Το νέο πλαίσιο της δωρεάς οργάνων, αναδεικνύει τη σημασία και ενισχύει τη διαδικασία της δωρεάς οργάνων, δίνοντας ελπίδα σε πολλούς συμπολίτες μας. Επίσης η μετάβαση σε μια νέα εποχή για το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – «ΕΛΠΙΔΑ», είναι βοηθητική για τα παιδιά, τους μικρούς μαχητές, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι από νωρίς στη ζωή τους με νεοπλασματικές ασθένειες.

 

Με εκτίμηση

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Ν. Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία


Οδός Εμπόρων