Vekrakos
Spartorama | Ημέρα Τιμής και Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τους Εκτελεσθέντες Συμπατριώτες μας στο Μονοδένδρι

Ημέρα Τιμής και Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τους Εκτελεσθέντες Συμπατριώτες μας στο Μονοδένδρι

Spartorama 28/11/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία Λακωνία
Ημέρα Τιμής και Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τους Εκτελεσθέντες Συμπατριώτες μας στο Μονοδένδρι
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και πολλών επισήμων

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο πανελλαδικός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, ενώ στη Σπάρτη τιμήθηκαν και οι εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας, την 26η Νοεμβρίου 1943 στο Μονοδένδρι, από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Οι εκδηλώσεις στη λακωνική πρωτεύουσα ξεκίνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, Δοξολογίας για την Εθνική Αντίσταση και επιμνημόσυνης δέησης για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε η εκφώνηση επίκαιρης ομιλίας από τον καθηγητή φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης κ. Ιωάννη Τσουλόγιαννη.

Αμέσως μετά έγινε μετάβαση των επισήμων στο Ηρώο των 118 στο Μονοδένδρι, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Επιπροσθέτως, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου, τελέσθηκε Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στο μνημείο των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας, στο πάρκο «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» στη Σπάρτη, έναντι του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος. Ακολούθησαν προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση επίκαιρης ομιλίας από τον εκπρόσωπο των οικογενειών των θυμάτων κ. Απόστολο Λίγκρη.












immspartis.gr


Οδός Εμπόρων