Vekrakos
Spartorama | Επίβλεψη των εν Εξελίξει Έργων Συντήρησης στις Παιδικές Χαρές από την κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου

Επίβλεψη των εν Εξελίξει Έργων Συντήρησης στις Παιδικές Χαρές από την κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου

Spartorama 19/09/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Επίβλεψη των εν Εξελίξει Έργων Συντήρησης στις Παιδικές Χαρές από την κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου
Σχεδιασμός του Δήμου είναι η δημιουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας
Οδός Εμπόρων

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου πραγματοποίησε αυτοψία στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην πόλη της Σπάρτης προκειμένου να επιβλέψει το εν εξελίξει έργο συντήρησής τους.

Η αντιδήμαρχος αρχικά επισκέφθηκε τον χώρο αναψυχής παιδιών στο πάρκο της Ευαγγελίστριας και διαπίστωσε πως στο μεγαλύτερό του μέρος το έργο έχει ολοκληρωθεί, ενώ απομένει η συντήρηση και η επισκευή ορισμένων οργάνων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εργασίες συντήρησης που αφορούν την παιδική χαρά στο Άλσος Γουδέ έχουν ολοκληρωθεί. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε συντήρηση στις ξύλινες επιφάνειες των οργάνων, αντικαταστάθηκε το σπασμένο ελατήριο της μεταλλικής τραμπάλας, τοποθετήθηκε νέο κάθισμα στο παιδικό τελεφερίκ, αποκαταστάθηκε το όργανο ισορροπίας ΑΜΕΑ, ενώ πραγματοποιήθηκε και συντήρηση στο ξύλινο παιδικό σπιτάκι.

Τέλος σε λίγες μέρες θα παραληφθούν και τα νέα όργανα για την παιδική χαρά της πλατείας Δούκα.

Παρά το θλιβερό συχνό φαινόμενο των βανδαλισμών στη δημόσια περιουσία, ο Δήμος Σπάρτης καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συντηρεί τους δημόσιους χώρους αναψυχής σε καλή κατάσταση.

Οφείλουμε όμως, όλοι να προστατεύουμε και να επιδεικνύουμε τον πρέποντα σεβασμό απέναντι στη δημόσια περιουσία.

Μετά και την ενημέρωση από την αρμόδια Αντιδήμαρχο, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας υπογράμμισε πως, «κεντρικός στόχος και σχεδιασμός του Δήμου είναι η δημιουργία πιστοποιημένων Παιδικών Χαρών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Ας γνωρίζουν όμως οι συμπολίτες μας ότι οι νέες διατάξεις περί παιδικών χαρών, έχουν εκτινάξει το κόστος κατασκευής και λειτουργίας τους - κάτι που επεσήμαναν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη χθεσινή μας συνάντηση στη Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη. Σε κάθε περίπτωση, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Ζαχαράκη και οι δημοτικές μας υπηρεσίες θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούνε για τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειες τους.»

 

Εκ του Δήμου





















  



Οδός Εμπόρων