Vekrakos
Spartorama | «Δολιοφθορές, Δάκτυλοι και άλλα Εδώδιμα και Αποικιακά…» από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου

«Δολιοφθορές, Δάκτυλοι και άλλα Εδώδιμα και Αποικιακά…» από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Spartorama 24/08/2022 Εκτύπωση Άρθρα Δικαιοσύνη Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
«Δολιοφθορές, Δάκτυλοι και άλλα Εδώδιμα και Αποικιακά…» από την Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Οι «πολιτικοί κλέφτες» και «δολιοφθορείς» είθισται να τιμωρούνται από τους πολίτες στην κάλπη
Οδός Εμπόρων

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Σπάρτης διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δε λειτουργούσε ο φωτισμός της νέας γέφυρας στην Είσοδο της Σπάρτης.

Μάλιστα η Νέα Είσοδος βυθίστηκε στο σκοτάδι ενώ δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από την πανηγυρική πρόβα τζενεράλε του φωτισμού της παρουσία Περιφερειάρχη Νίκα και Αντιπεριφερειαρχών Βερούτη και Τζινιέρη και την πομπώδη ανακοίνωση τους ότι κατασκεύασαν την Νέα Είσοδο «εκ βάθρων», από τα θεμέλια δηλαδή…!

Τι κι αν η Νέα Είσοδος είχε σχεδιαστεί, ενταχθεί και δημοπρατηθεί από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη που είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 9 εκατομμύρια ευρώ για το έργο και το παρέλαβε η περιφερειακή αρχή Νίκα σε σημείο που ήδη είχαν απορροφηθεί περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του;

Λεπτομέρειες για τον Περιφερειάρχη και τους πιστούς του ακολούθους-μιμητές Λάκωνες Αντιπεριφερειάρχες που έχουν αναγάγει την προπαγάνδα και την οικειοποίηση των έργων των άλλων σε Επιστήμη.

Και ενώ η ηθική τους δεν τους αποτρέπει από την ανενδοίαστη «κλοπή» του έργου, των κόπων και των προσπαθειών των προκατόχων τους, με ιδιαίτερη σπουδή υπό το άγχος μην κατηγορηθούν, σχολίασαν στα σόσιαλ μίντια και διέρρευσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι το πρόβλημα με το φωτισμό οφείλεται σε «δολιοφθορά» ή σε «δάκτυλο»!!

Ποιός είναι ο σαμποτέρ, μήπως ο Τατούλης, μήπως η Τζανετέα ή εκείνη η «αναθεματισμένη» η Σπυριδάκου;

Διότι αν μιλάμε καλά ελληνικά, δολιοφθορά σημαίνει: κρυφή και σκόπιμη πρόκληση ζημιάς σε μηχανήματα, εγκαταστάσεις ή στην ομαλή λειτουργία μιας υπηρεσίας, ταυτόσημο με τη γαλλική λέξη σαμποτάζ!

Προφανώς επρόκειτο για κλοπή και πολύ σωστά αναφέρθηκε από τον ανάδοχο στην Αστυνομία ώστε να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και ενδεχομένως να τιμωρηθούν όπως ορίζει ο Νόμος.

Οι «πολιτικοί κλέφτες» και «δολιοφθορείς» από την άλλη μεριά είθισται να τιμωρούνται από τους πολίτες στην κάλπη....


Μαργαρίτα Σπυριδάκου


Οδός Εμπόρων