Vekrakos
Spartorama | Η Σχολή Αγιογραφίας της Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης Εγκαινιάζει την Έκθεσή της στον Βασσαρά

Η Σχολή Αγιογραφίας της Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης Εγκαινιάζει την Έκθεσή της στον Βασσαρά

Spartorama 09/08/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Η Σχολή Αγιογραφίας της Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης Εγκαινιάζει την Έκθεσή της στον Βασσαρά
Σπουδαστές και πτυχιούχοι της σχολής θα μας «ξεναγήσουν» στα έργα τους
Οδός Εμπόρων

Έκθεση αγιογραφίας, με έργα των πτυχιούχων και των σπουδαστών της, διοργανώνει η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, «Φώτης Κόντογλου», στον Βασσαρά, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Βασσαρά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.30, στο κοινοτικό κτίριο Βασσαρά, στην κεντρική πλατεία. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως την Τρίτη 16 Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας: 20:30-23:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, «Φώτης Κόντογλου», λειτουργεί από το 2016, με στόχο την κατανόηση της Ορθόδοξης εικονογραφίας, τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών της και τη δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου- πόλου έλξης ατόμων όλων των ηλικιών, διαθέτοντας ακόμα και παιδικά τμήματα. Προσφέρει νέους, δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης και πιθανόν επαγγελματικής αποκατάστασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τη νέα γενιά Αγιογράφων του τόπου μας. 


Οδός Εμπόρων