Vekrakos
Spartorama | Πέτρος Δούκας για την Αξιωματική αντιπολίτευση: «Τι κότες ρε, τι κότες»

Πέτρος Δούκας για την Αξιωματική αντιπολίτευση: «Τι κότες ρε, τι κότες» - video

Ν.Μ. 01/08/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Πέτρος Δούκας για την Αξιωματική αντιπολίτευση: «Τι κότες ρε, τι κότες»
Σωστά κάνετε και μετράτε τις μέρες που είσαστε στην εξουσία κ. Δήμαρχε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είστε ο μόνος.
Οδός Εμπόρων

Συνεπής στον εφηβικό τρόπο σκέψης που διαθέτει ο κ. Δήμαρχος έλαβε τον λόγο και δήλωσε ανερυθρίαστα ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση το «βάζει στα πόδια».

Αφορμή υπήρξε το αίτημα τόσο από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Αργειτάκου όσο και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του κ. Βαλιώτη περί  αναβολής της συζήτησης του 7ου θέματος της ατζέντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/7/2022 περί «Ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πορεία των μεγάλων έργων (αίτημα Δημοτικής παράταξης ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ)», με την αιτιολογία ότι δεν είχαν παραλάβει λίστα με τα έργα από την Τεχνική Υπηρεσία και -εκ των πραγμάτων- δε είχαν προετοιμαστεί για αντίλογο σε αυτά που θα παρουσιάζονταν. 

Φυσικά η φράση του κ. Δημάρχου, το «βάζετε στα πόδια» προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κου Καρμοίρη (αντικαθιστούσε τον κ. Αργειτάκο ο οποίος δεν παρευρέθη λόγω ασθενείας του από τον κωρονοϊό και δεν μπόρεσε να συνδεθεί διαδικτυακά από την Αθήνα που βρισκόταν), όσο και του κου Βαλιώτη. Ζήτησαν και οι δυο να ανακαλέσει. Ο κ. Δήμαρχος -κομπάζοντας μάλιστα- ανακάλεσε την φράση του για την παράταξη του κ. Βαλιώτη, αλλά την επανέλαβε με θρασύτητα για την παράταξη του κ. Αργειτάκου. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό -εισάγοντας εφηβικού επιπέδου πολιτικό πολιτισμό- με την λήξη της συνεδρίασης ακούστηκε να λέει στην κα Δαράκη: «τι κότες ρε, τι κότες».

Δυστυχώς διαπιστώνεται κάθε μέρα ότι η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει ίχνος πολιτικής παιδείας και αυτοδιοικητικού πολιτισμού. Η πολιτική ζωή της πόλης θυμίζει παιχνίδι εφήβων που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη επί της ουσίας, ξέρουν όμως πολύ καλά να υβρίζουν, να διαβάλουν και να συκοφαντούν κατά το δοκούν. 

Σωστά κάνετε και μετράτε τις μέρες που είσαστε στην εξουσία κ. Δήμαρχε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είστε ο μόνος. Πολλοί Σπαρτιάτες ξανάγιναν φαντάροι και επαναλαμβάνουν κάθε πρωί «τόσες ημέρες… και σήμερα!».

 

Ν. Μ.  


Οδός Εμπόρων