Vekrakos
Spartorama | Προδημοσίευση Μεταπτυχιακού Προγράμματος: «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά»

Προδημοσίευση Μεταπτυχιακού Προγράμματος: «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά»

Spartorama 20/05/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Παιδεία Πολιτική Πολιτισμός
Προδημοσίευση Μεταπτυχιακού Προγράμματος: «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά»
Θα φιλοξενηθεί στο «Ινστιτούτο Ερευνάς Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π)», στον Μυστρά
Οδός Εμπόρων

Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων 4 τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2022 το ΙΝ.Ε.Β.Υ.Π θα φιλοξενήσει  το νέο, καινοτόμο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο 

«Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά» 

το οποίο αποτελεί σύμπραξη των Τμημάτων

  • Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών,
  • Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,
  • Διοικητικής Επιστήμης
  • Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων 

Το γνωστικό αντικείμενο του ΔΠΜΣ σχετίζεται με τους σύγχρονους και διεπιστημονικούς κλάδους του Μάνατζμεντ και των Νέων Τεχνολογιών, με εφαρμογή στην Πολιτιστική Κληρονομιά. Σκοπός είναι η παροχή εξειδικευμένων, σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιστημονικών γνώσεων σε πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης, τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν σε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών και ερευνητικών κατευθύνσεων στο εν λόγω θεματικό πεδίο.

Στόχος του ΔΠΜΣ  είναι οι απόφοιτοι:

  1. να μπορούν να εργαστούν στη διοίκηση και διαχείριση πολιτιστικών φορέων και προγραμμάτων στον τομέα της πολιτισμικής κληρονομιάς με χρήση τεχνολογικών εργαλείων,
  2. να μπορούν να εργαστούν ως μέλη διεπιστημονικών ομάδων σε επαγγελματικά προγράμματα που αφορούν τον πολιτισμό
  3. να αναπτύξουν την ερευνητική φιλοσοφία και μέσω αυτής να κατακτήσουν τις έννοιες της εφικτότητας μιας πολιτιστικής ιδέας αλλά και της συνεπαγόμενης επιχειρηματικότητας και βιωσιμότητας του εγχειρήματος.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Δ.Π.Μ.Σ. για την απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης διπλωματικής εργασίας. Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται και εξ’αποστάσεως σε ποσοστό 35. Περισσότερες πληροφορίες στο ΙΝΕΒΥΠ από τις αρχές Ιουλίου 2022.

Το νέο ΔΠΜΣ αναμένεται να λειτουργήσει αναπτυξιακά στην περιοχή της Λακωνίας, στην Πελοπόννησο και στη χώρα λόγω του καινοτόμου και σύγχρονου χαρακτήρα του!


Οδός Εμπόρων