Vekrakos
Spartorama | Εκλογές για το όνομα της παράταξης, τη νέα πανελλαδική διάρθρωση και τους αντιπροσώπους του 3ου Συνεδρίου

Εκλογές για το όνομα της παράταξης, τη νέα πανελλαδική διάρθρωση και τους αντιπροσώπους του 3ου Συνεδρίου

Ηλίας Παναγιωτακάκος 06/05/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Εκλογές για το όνομα της παράταξης, τη νέα πανελλαδική διάρθρωση και τους αντιπροσώπους του 3ου Συνεδρίου
Αποφασίζουμε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ, Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος
Οδός Εμπόρων

Η ανάδειξη νέων Τοπικών και Νομαρχιακών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα, Αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και την επιλογή του Ονόματος της Παράταξης με εσωκομματικό δημοψήφισμα είναι η κορυφαία διαδικασία μετά την εκλογή του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Παρά το επικρατών δόγμα ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» το ΠΑΣΟΚ αναζητά το βηματισμό του,μέσα στην δύσκολη, θολή και ταραγμένη εποχή  που διανύουμε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια.

Η περίοδος της «αυτομαστίγωσης» αλλά και της αυτοκριτικής έχει ολοκληρωθεί και σε μεγάλο βαθμό το αντιλαμβάνεται και η Ελληνική Κοινωνία έστω και μέσω των τρολ τύπου «ΠΑΣΟΚ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ» !!!

Αυτονόητο ότι η στρατηγική δεν μπορεί να είναι ασύμβατη με την υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, πολύ δε περισσότερο με τα κοινωνικά προβλήματα απαντώντας στο κυρίαρχο δίλημμα «ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΟ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» αρθρώνοντας αειφόρες πολιτικές που να  συνδέουν  τα Τοπικά/Δημοτικά με το Περιφερειακά και τα Εθνικά αιτήματα.

Ο Πατριωτικός χαρακτήρας καθώς και το αναπτυξιακό πλαίσιο αναφοράς είναι αναγκαίο να έχουν ευδιάκριτο πρόσημο και προστιθέμενη αξία, με κοινωνικές συμμαχίες βάσης αλλά και «συγγενικές» πολιτικές συμμαχίες, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, μη λησμονώντας το δομικό του DNA, μιας και όλοι μας κάνουμε επίκληση στην 3η του Σεπτέμβρη και στο ιστορικό ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.

Εφ’ όσον όλοι ομνύουμε στα νάματα των αρχών και θέσεων,μιας εν πολλοίς περήφανης πολιτικής (εξαιρώντας τους όποιους επιλήσμονες που την κηλίδωσαν, γνωρίζουμε και την «πλευρά του ποταμού» που πρέπει να βαδίσουμε.

Στην περιδίνηση που βρίσκεται η Ελληνική Κοινωνία ως συνέπεια των πιο ακραίων Νεοφιλελεύθερων  πολιτικών της πλήρους «θεοποίησης» των αγοράς των αεριτζίδων, το ΠΑΣΟΚ (με τον όποιο επιθετικό προσδιορισμό) πρέπει να απαντήσει στο σύγχρονο δίλημμα του Αννίβα Aut viam inveniam aut faciam ( Είτε θα τον βρούμε το δρόμο είτε θα τον φτιάξουμε).

Το Συνέδριο ως κορυφαία πολιτική διεργασία μπορεί να γίνει διαμορφωτής της ζητούμενης πολιτικής στρατηγικής που έχει ανάγκη η πολύπαθη Ελληνική Κοινωνία.

Το αίτημα της ανανέωσης ήταν και παραμένει σε κάθε ιστορική φάση, ως επιτακτική ανάγκη επιβίωσης, ανάπτυξης και ανάτασης αυτού του πολιτικού οργανισμού, χωρίς  όρους ηλικιακού προσδιορισμού,  «απολιτίκ» τεχνιτών διαχωρισμών («εμείς και οι άλλοι»), βουλευτοκεντρικών διαγκωνισμών (ελέγχου τοπικών – νομαρχιακών) και των  lifestyle πολιτικών.

Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ με την δεξαμενή των 270000 μελών και φίλων είναι εφικτή να γίνει με όρους πολιτικής (ανα)συγκρότησης και αγωνιστές ζώντας και δρώντας στην κοινωνία και τα προβλήματά της.

Ένας βασικός καταστατικός όρος μπορεί και πρέπει να ισχύσει για την ουσιαστική ανανέωση:

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΗΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  και ως συνέχεια με συνέπεια  η Συνταγματική κατοχύρωση ΣΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ (Κοινοβούλιο, Αυτοδιοίκηση, Πρυτανείες, Συνεταιρισμούς κλπ.).

Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε με επιτυχία  τις θητείες στην Αυτοδιοίκηση και στην Παιδεία, που αδίκως καταργήθηκε από την ΝΔ  και ουδέποτε επανήλθε ως συζήτηση στον δημόσιο διάλογο.

Συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές της Κυριακής 8 Μαΐου 2022 για το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ της Λακωνίας και μόνο…… (Δεν είμαι υποψήφιος)

Στην πολιτική γεωγραφία η  Λακωνία  καταγράφεται ως  «ΜΠΛΕ» νομός με σαφή επικράτηση της ΝΔ διαχρονικά.  Η απώλεια της βουλευτικής έδρας από το ΠΑΣΟΚ την τελευταία τετραετία σε συνδυασμό με την σοβαρή αποδυνάμωση στελεχών από τους αυτοδιοκητικούς θεσμούς, δημιούργησε περαιτέρω αποστασιοποίηση της τοπικής κοινωνίας μιας και το πολιτικό θεσμικό κομματικό όργανο  απουσιάζει από τα ζέοντα προβλήματα του νομού.

Δεν δόθηκε η ευκαιρία να αναλυθούν  τα πολιτικο – οργανωτικά ζητήματα και η στρατηγική εξόδου προς την κοινωνία που ευελπιστώ θα συμβεί με τις εκλογές των νέων Οργάνων.

Χωρίς να εξαιρώ τις αρνητικές πτυχές της δικής μου παρουσίας και χωρίς το «αδελφοκτόνο κομματικό σύνδρομο του Κάιν» είναι ώρα της ωμής αλήθειας, των καθαρών σχέσεων για ουσιαστικές λύσεις ανάταξης του ΠΑΣΟΚ  στην Λακωνία.

Ασφαλώς και όλοι δεν πρεσβεύουμε τα ίδια πράγματα αρκεί να εκθέσουμε με καθαρότητα τι θέλουμε και πως θα το επιτύχουμε, τουλάχιστον με τους ελάχιστα εγγυημένους όρους.

Αυτονόητο ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της συμμετοχής και να ευελπιστεί στην εκλογή του.

Οι εσωκομματικές εκλογές είναι μεν γιορτή της δημοκρατίας είναι όμως και μια σοβαρή επιλογή προσωπικοτήτων,που θα εμπνεύσουν και θα συνεγείρουν την Λακωνική Κοινωνία, με καθορισμό πολιτικής ατζέντας με βιώσιμη λύση των προβλημάτων.

Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας σε ένα μικρό πληθυσμιακά νομό, όπως γνωρίζουμε και τις κάθε λογής «πολιτικές σουπιές»  συνηθισμένες γυριστρούλες του  τοπικού  πολιτικού συστήματος, αλλάζοντας τα χρωματικά πουκάμισα, ανάλογα με τα κυβερνώντα κόμματα. Έπιασαν πάλι ΚΑΙ ΠΑΣΟΚικό «στασίδι» για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση!

Δυναμική και ευδιάκριτη ψήφο για την ανάδειξη των κομματικών μας Οργάνων, το όνομα και τους εκπροσώπους στο Συνέδριο ως εγγυητές μια νέας συνθετικής πορείας αν θέλουμε:

  1. Να επανακτηθεί η Βουλευτική έδρα με όρους πολιτικής στρατηγικής και προσωπικοτήτων χωρίς μεθοδεύσεις και υπολογισμούς,ακόμα και πέραν των στενών κομματικών ορίων (ως συμπαράταξη).
  2. Να επανακτηθεί η δυναμική παρουσία στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες υπερβαίνοντας συντηρητικά στερεότυπα έχοντας στο κάδρο τον «ωφελισμό του εαυτού μας».

Είναι η δουλειά των νέων οργάνων άρα και των προσώπων που θα τα συνθέσουν.

Είναι και υποχρέωση και του νέου Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη που με του πλεονέκτημα του Κρητικού θα δει με ευαισθησία την προγραμματική/στρατηγική ανάπτυξη της Λακωνίας με σύνθεση προσώπων, ιδεών και πολιτικής.

Δημιουργική ψήφο λοιπόν την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.


Οδός Εμπόρων