Vekrakos
Spartorama | «Ποιος πληρώνει το μάρμαρο», από τον Γιώργο Πουλοκέφαλο

«Ποιος πληρώνει το μάρμαρο», από τον Γιώργο Πουλοκέφαλο

Γεώργιος Πουλοκέφαλος 01/04/2022 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
«Ποιος πληρώνει το μάρμαρο», από τον Γιώργο Πουλοκέφαλο
Τα νοικοκυριά θα πληρώνουν αδρά τους παρόχους και από την άλλη το κράτος θα αυξάνει τα έσοδα του από την φορολόγηση των υπερκερδών!
Οδός Εμπόρων

Οι  φουσκωμένοι  λογαριασμοί  για  το  ρεύμα, πιστοποιούν  με  τον καλύτερο τρόπο ότι η Ελληνική Κοινωνία έχει να κάνει με ένα αδίστακτο καρτέλ απέναντι της!

Ένα άθροισμα και μετά την ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ, ιδιωτικών «παρόχων» που λυμαίνονται το χώρο γιατί ακριβώς αυτός ο τόπος είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας κάνει ότι θέλει!

Χωρίς εποπτεία και έλεγχο, αδυναμία ή συμπαιγνία ( ο χρόνος θα δείξει) της σημερινής Κυβέρνησης, οι εταιρείες πάροχοι βλέπουν την κάθε Ελληνική οικογένεια ως «χιλιάρικο»! 

Ουρανοκατέβατα κέρδη σου λέει! 

Τα οποία είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να τα φορολογήσει!

Ε και;

Τα νοικοκυριά θα πληρώνουν αδρά τους παρόχους και από την άλλη το κράτος θα αυξάνει τα έσοδα του από την φορολόγηση των υπερκερδών! 

Μάλλον μας δουλεύουν οι λαλίστατοι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός, οι κήνσορες της ενιαίας σκέψης! 

Απλά παρακολουθούν το «φαινόμενο»! 

Το ζήτημα είναι να μην υπάρχουν υπερκέρδη από τους ασύδοτους παρόχους! 

Εκεί χρειάζεται η παρέμβαση της Πολιτείας μέσα από μηχανισμό ελέγχου να μην αφήνει αυτή την αθλιότητα των παρόχων να αποκομίζουν υπερκέρδη και να γονατίζουν την Ελληνική Κοινωνία! 

Και φυσικά η δικαιολογία του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου είναι μια φούσκα που επικαλείται η Κυβέρνηση, αφού η ασυδοσία των παρόχων στις εξωφρενικές τιμές έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο! 

Εκείνος δε ο λαλίστατος Υπουργός ο Χατζηδάκης ο οποίος όταν ιδιωτικοποιούσε τη ΔΕΗ έλεγε με στόμφο ότι θα πέσει η τιμή του ρεύματος έχει εξαφανιστεί!

Ένα πλαφόν σε λογικό κέρδος για τις εταιρείες- δυνάστες δεν διαφαίνεται να τεθεί από την Κεντρική Εξουσία! 

Δεν θέλει ή δεν μπορεί! 

Θα φανεί!

Μέχρι τότε ο λαός θα πληρώνει «το μάρμαρο»! 

 

Γιώργος  Πουλοκέφαλος


Οδός Εμπόρων