Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ξεκινά

Νεοκλής Κρητικός: Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ξεκινά

Spartorama 25/03/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Υγεία
Νεοκλής Κρητικός: Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ξεκινά
Θα έχει 164 κλινικές θέσεις, μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, 8 κλίνες ΜΕΘ και 12 κλίνες με δυνατότητα μετατροπής σε ΜΑΦ
Οδός Εμπόρων

Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης Ίδρυα Σταύρος Νιάρχος ξεκινά (Γ.Ν.Σ.ΙΣΝ) και θα αποτελέσει έναν βελτιωμένο κόμβο για την  Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, ενώ θα υποστηρίξει ένα δίκτυο τοπικών Μονάδων  Υγείας και Κέντρων Υγείας στην περιοχή.

Θα έχει 164 κλινικές θέσεις, μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, 8 κλίνες ΜΕΘ και 12 κλίνες με δυνατότητα μετατροπής σε ΜΑΦ, με πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας με βέλτιστες πρακτικές νοσηλείας και θεραπευτική συνεισφορά της φύσης στους ασθενείς.

Το νέο Νοσοκομείο θα αντικαταστήσει την  υφιστάμενη παλαιότερη υποδομή, στην οποία λειτουργεί σήμερα το «Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου», παρέχοντας αναβαθμισμένες κλινικές υπηρεσίες, όπως περιγράφονται στο εγκεκριμένο κλινικό και κτιριολογικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, και μίας νέας Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας Ενηλίκων.

Ο κ. Κρητικός μετά το πέρας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε: «Για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και την Πελοπόννησο είναι ένα σπουδαίο έργο, το οποίο μας ενώνει και θέλουμε να τύχει της καλύτερης πορείας υλοποίησης και στη συνέχεια, λειτουργίας. Και προφανώς κάθε φορά που έχουμε μία κύρωση σύμβασης για το πρόγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μας δίνεται η ευκαιρία να τοποθετούμαστε θετικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου. Είμαστε τυχεροί και ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακόμη μια φορά για τη δωρεά του.»


Οδός Εμπόρων