Vekrakos
Spartorama | Η ρωσική εισβολή, η ακροδεξιά, η «αριστερά» και οι κ.κ. «Ναι μεν αλλά», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Η ρωσική εισβολή, η ακροδεξιά, η «αριστερά» και οι κ.κ. «Ναι μεν αλλά», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 08/03/2022 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Κόσμος Πολιτική
Η ρωσική εισβολή, η ακροδεξιά, η «αριστερά» και οι κ.κ. «Ναι μεν αλλά», από τον  Βαγγέλη Μητράκο
Κάποιοι, σήμερα, εξακολουθούν να ζουν με την ψευδαίσθηση ότι η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία είναι η πρώην «κομμουνιστική» Σοβιετική Ένωση, με το «κομμουνιστική» σε πολλά εισαγωγικά και με πολλά ερωτηματικά
Οδός Εμπόρων

«Προσκυνούν» και «δοξολογούν» τον Πούτιν, την ώρα που πνίγει στο αίμα την Ουκρανία και βυθίζει στην καταστροφή και την προσφυγιά τον λαό της, με τον πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο να πλανάται ορατός πάνω από την ανθρωπότητα.

Και, δυστυχώς, τις ίδιες δοξολογίες που ακούς από ακροδεξιά τις ακούς και από «αριστερά». Κι άλλο συμπέρασμα δεν βγαίνει απ’ αυτήν την περίεργη και πρωτοφανή ταύτιση, παρά το ότι: για μεν την ακροδεξιά ο Πούτιν αποτελεί το πρότυπο του ηγέτη-δικτάτορα που την εκφράζει και τη θέλγει, για δε την «αριστερά» ο Πούτιν αποτελεί το είδωλο του παραδοσιακού αντιαμερικανισμού,  οπότε, ό,τι κι αν κάνει, είναι καλώς καμωμένο. Μόνο που αυτή είναι μια στείρα και απολίτικη «αριστερή» προσέγγιση, διότι «αντιαμερικανισμός» στην πράξη σημαίνει να μάχεσαι την πολιτική του ιμπεριαλισμού, οποθενδήποτε προερχομένη, κι όχι να την εξαγιάζεις και να την αποθεώνεις όταν αυτή εφαρμόζεται COPY PASTE από τους Ρώσους. Εκτός εάν ο δυτικός ιμπεριαλισμός είναι διαφορετικός από τον ανατολικό, οπότε γυρίζουμε πίσω στην εποχή του «Ψυχρού Πολέμου» και του «Παραπετάσματος». Κάποιοι, σήμερα, εξακολουθούν να ζουν με την ψευδαίσθηση ότι η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία είναι η πρώην «κομμουνιστική» Σοβιετική Ένωση, με το «κομμουνιστική» σε πολλά εισαγωγικά και με πολλά ερωτηματικά.

Μέσα σ’ όλον αυτόν τον πολιτικό παραλογισμό υπάρχουν κι εκείνοι που πατούν με δυο πόδια σε δυο βάρκες:

«Καταδικάζουμε, (λένε) απερίφραστα τη ρωσική εισβολή αλλά … ο Πούτιν έχει δίκιο»!!!

Ας διαβάσουν την ιστορία για να δουν πως έτσι ακριβώς, με τέτοιες διφορούμενες προσεγγίσεις και  με τέτοιες ανοχές και «συμπάθειες», ξεκίνησε την αιματοχυσία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Χίτλερ.

Οι πάσης φύσεως κοινωνικοί και πολιτικοί θύλακες υποστήριξης του Πούτιν και της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία είναι πιο επικίνδυνοι κι απ’ αυτόν τον ίδιο τον πόλεμο.

 

8-3-2022
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων