Vekrakos
Spartorama | Μια συγνώμη με σοβαρά γραμματικά λάθη - Πριν από όλα πρέπει να σεβόμαστε την Ελληνική Γλώσσα

Μια συγνώμη με σοβαρά γραμματικά λάθη - Πριν από όλα πρέπει να σεβόμαστε την Ελληνική Γλώσσα

Spartorama 15/02/2022 Εκτύπωση Διατροφή Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Μια συγνώμη με σοβαρά γραμματικά λάθη - Πριν από όλα πρέπει να σεβόμαστε την Ελληνική Γλώσσα
Ας τα διορθώσουν και εκ των υστέρων, να μη μένει εσαεί ως μνημείο η απρόσεχτη χρήση της γλώσσας μας...
Οδός Εμπόρων

Παραθέτουμε το ψήφισμα που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Παρασκευής 11/2/2022:


«Ψήφιση πρότασης των παρατάξεων: «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» (του κ Αργειτάκου Σταύρου) και της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης» (του κ Βαλιώτη Βαγγέλη) 

Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά και τα λεχθέντα του κ. Πέτρου Δούκα στη συνάντηση του με τον τ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό στο Δημαρχείο Σπάρτης στις 02/02/2022.

Καταδικάζουμε την νοοτροπία των δηλώσεων του κ. Δούκα, οι οποίες δεν σχετίζονται με την παράδοση και το ήθος των δημοτών του Δήμου Σπάρτης, καθώς και των συνεργατών του που παρευρίσκονταν στη συνάντηση με τον τ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό και οι οποίοι δεν αντέδρασαν ως όφειλαν.

Σαν το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου Σπάρτης, ζητούμε ειλικρινά και έμπρακτα συγνώμη από τους πυρόπληκτους, τους συγγενείς των θυμάτων, και όλους τους πολίτες του Νομού Ηλείας, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου Σπάρτης καθώς και των παρευρισκομένων στη συνάντηση αυτή.

Ζητάμε επίσης, ειλικρινή συγνώμη από τους συμπατριώτες μας του Δήμου Σπάρτης, για τη στάση, το ύφος, το ήθος και το κυνισμό του κ. Δούκα, που για ακόμα μια φορά αμαύρωσαν πανελληνίως το ιστορικό όνομα της πόλης μας.

Παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει την αρμοδιότητα, θεωρούμαι επιβεβλημένη την οικειοθελή παραίτηση του από το αξίωμα του Δημάρχου, για την δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας με αυτή του τη στάση.

Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στους Δήμους Ηλείας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στον ΦΟΔΣΑ Δυτικής Ελλάδας, και σε κάθε συλλογικό και θεσμικό φορέα του Νομού Ηλείας.»


Υπάρχουν δύο γραμματικά λάθη ολκής:

  • Το «Σαν το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου Σπάρτης...» έπρεπε να είναι «Ως το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου Σπάρτης...»
  • Το «Παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει την αρμοδιότητα, θεωρούμαι επιβεβλημένη...» έπρεπε να είναι «Παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει την αρμοδιότητα, θεωρούμε επιβεβλημένη...»

Ας τους τα πει κάποιος. Ας τα διορθώσουν και εκ των υστέρων, να μη μένει εσαεί ως μνημείο η απρόσεχτη χρήση της γλώσσας μας...


Θα μου πείτε ότι εδώ ο κόσμος χάνεται... Ε, ας χαθεί, αισθητικά τουλάχιστον, με στυλ...


Οδός Εμπόρων