Vekrakos
Spartorama | Ανοιχτή Επιστολή προς τα Μέλη και τους Φίλους και προς Όλους τους Γορτυνιακής Καταγωγής Σπαρτιάτες και Λακεδαιμονίους

Ανοιχτή Επιστολή προς τα Μέλη και τους Φίλους και προς Όλους τους Γορτυνιακής Καταγωγής Σπαρτιάτες και Λακεδαιμονίους

Γιάννης Μητράκος 11/12/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτισμός
Ανοιχτή Επιστολή προς τα Μέλη και τους Φίλους και προς Όλους τους Γορτυνιακής Καταγωγής Σπαρτιάτες και Λακεδαιμονίους
Μια ευάριθμη ομάδα μελών και φίλων του Συνδέσμου προέβη αυτοβούλως σε οικονομική δωρεά κάτι που απετέλεσε κυριολεκτικά «σανίδα σωτηρίας», αφού μέσω των δωρεών αυτών συγκεντρώθηκε ποσό 1.130 €
Οδός Εμπόρων

Αγαπητοί Συμπατριώτες- Αγαπητές Συμπατριώτισσες.

Η πανδημία που ξέσπασε το Φεβρουάριο του 2020 και συνεχίζεται ως τώρα δημιούργησε τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην προσωπική, την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή όλων μας, αλλά έπληξε με ανυπολόγιστες συνέπειες την ύπαρξη και λειτουργία των Συλλόγων και των Σωματείων για τους οποίους, δυστυχώς, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς αρμόδιος κυβερνητικός, κρατικός και αυτοδιοικητικός  φορέας. Χωρίς τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων, γενικών συνελεύσεων, αρχαιρεσιών και λοιπών λειτουργικών δράσεων οι Σύλλογοι και τα Σωματεία βρέθηκαν σε δεινή οικονομική θέση, αφού δεν μπορούσαν  να επικοινωνήσουν με τα μέλη τους, να εισπράξουν τις συνδρομές τους και να αποκτήσουν έσοδα από τις ετήσιες χοροεσπερίδες και τις λαχειοφόρους αγορές τους. Με υπερπροσπάθεια τα Διοικητικά Συμβούλια κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ελάχιστο των αναγκαίων εσόδων για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους (π.χ. ενοίκιο γραφείου, λογαριασμοί, άλλες λειτουργικές δαπάνες), ώστε να μην αναγκαστούν να «κλείσουν»!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γορτυνιακού  Συνδέσμου Σπάρτης μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αναγκάστηκε να ματαιώσει το πλούσιο επετειακό πρόγραμμα εκδηλώσεων που είχε ετοιμάσει για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυσή του (1920-2020), πραγματοποιώντας στη διάρκεια του 2021, με λήψη όλων των επιβαλλόμενων προστατευτικών μέτρων: 1)Την εορτή του Αγίου Ευθυμίου του Δημητσανίτη στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Μυστρά, 2) Την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης της «Ιστορίας του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης», 3) Την τιμητική εκδήλωση για τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπλάθρα και δύο ημερήσιες εκδρομές στην Αγία Θεοδώρα Βάστα Μεγαλοπόλεως η 1η  και στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγίου η 2η.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο οικονομικό πρόβλημα λειτουργίας του Συνδέσμου το Δ.Σ., αξιοποιώντας την τηλεφωνική επικοινωνία με τα εγγεγραμμένα μέλη του κατάφερε να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των συνδρομών του 2021 (σε ποσοστό 98% σχεδόν), ενώ μια ευάριθμη ομάδα μελών και φίλων του Συνδέσμου προέβη αυτοβούλως σε οικονομική δωρεά κάτι που απετέλεσε κυριολεκτικά «σανίδα σωτηρίας», αφού μέσω των δωρεών αυτών συγκεντρώθηκε ποσό 1.130 €!

Ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας και τιμής το Δ.Σ. τους αναφέρει δημοσίως ανεξαρτήτως του χρηματικού ποσού και αξιολογικής σειράς. Δωρητές είναι: τα Μέλη 1) Κούλη-Διαμαντοπούλου Ευγενία, 2) Πριστούρης Χρήστος, 3) π. Μπλάθρας Γεώργιος, 4) Λούμου Αδαμαντία, 5) Δαλαμάγκας Νικόλαος, 6) Μπόνου-Δασκαλοπούλου Βιβή, 7)  Παλούμπας Γεώργιος, 8) Στρίκος Αθανάσιος, 9) Τζινιέρης Νίκων, 10) Σκούρος Βασίλειος του Ιωάννη, 11) Γεωργακόπουλος Κώστας, 12) Αλατσά Αικατερίνη και οι Φίλοι 1) Προεστάκη Ελένη, 2) Μεντής Θεόδωρος, 3) Κρητικός Νεοκλής-Βουλευτής, 4) Μπλάθρας Ιωάννης, και 5) Παναγόπουλος Γιάννης.

Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει τις πιο εγκάρδιες και καλές ευχές του προς όλα τα Μέλη και τους Φίλους του ιστορικού Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης και τους καλεί να σταθούν κοντά του και στο νέο χρόνο 2022, φροντίζοντας πρώτα απ’ όλα να καταβάλλουν εγκαίρως την ετήσια συνδρομή τους, αφού και τη χρονιά αυτή η πανδημία θα συνεχίσει να προκαλεί οικονομικά προβλήματα. Ξεχωριστά απευθύνει - εκτός των ευχών - και έκκληση προς τους γορτυνιακής καταγωγής Σπαρτιάτες και Λακεδαιμόνιους, που εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από το Σύνδεσμο, αν και είναι πάρα πολλοί. Τους καλεί να εγγραφούν όλοι και όλες πληθαίνοντας τις τάξεις του Συνδέσμου, αναδεικνύοντας κι ενισχύοντας τους πατριωτικούς δεσμούς, στηρίζοντας το έργο της αλληλεγγύης που είναι ο πρώτιστος σκοπός του και δίνοντας προοπτική στην αρχή της 2ης εκατονταετηρίδας του. Είναι κρίμα, πράγματι, να παραμένουν αδιάφοροι οι γνήσιοι Γορτύνιοι  περιοχής μας και να ζητούν να εγγραφούν στο Σύνδεσμο οι Φίλοι που δεν έχουν καμία σχέση με την αγαπημένη μας Γορτυνία!

Καλά Χριστούγεννα και Χαρούμενη Πρωτοχρονιά προς όλους και όλες! Μακάρι στους προσεχείς μήνες η πανδημία να υποχωρήσει και του χρόνου να γιορτάσουμε υγιείς, χωρίς τους κινδύνους της και τις συνακόλουθες απαγορεύσεις, επιστρέφοντας στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον Γορτυνιακό Σύνδεσμο Σπάρτης και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!                                                                                  


Για Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Μητράκος Ιωάννης   

Ο Γραμματέας
Μπουλούγαρης Γεώργιος


Οδός Εμπόρων