Vekrakos
Spartorama | Για «Έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», στα πλαίσια της 15ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα

Για «Έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», στα πλαίσια της 15ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα

Spartorama 14/10/2021 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Για «Έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», στα πλαίσια της 15ης  Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα
«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!»
Οδός Εμπόρων

Το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη του Aυτοτελούς Tμήματος  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, διοργανώνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, από τις 22:00 και μετά, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης δράση για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» στα πλαίσια της 15ης  Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα.

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερο, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας».

Με σύνθημα «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!», κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους  για την προστασία της ζωής όλων αλλά κυρίως των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους.

Η δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ενώ φέτος θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο Δήμος Σπάρτης, καθώς η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ


Οδός Εμπόρων