Vekrakos
Spartorama | Μετά από 23 χρόνια, οδεύουμε προς περίλαμπρη Ελληνική Νίκη στο Σπάρταθλον: Πιθανόν να καταριφθεί ένα από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου

Μετά από 23 χρόνια, οδεύουμε προς περίλαμπρη Ελληνική Νίκη στο Σπάρταθλον: Πιθανόν να καταριφθεί ένα από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου

Spartorama 25/09/2021 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Σπάρταθλον
Μετά από 23 χρόνια, οδεύουμε προς περίλαμπρη Ελληνική Νίκη στο Σπάρταθλον: Πιθανόν να καταριφθεί ένα από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου
Η Ειρήνη Γιάννε, η μοναδική εκπρόσωπος της Σπάρτης εφέτος, πέρασε τον Σταθμό Ελέγχου στην Αλέα - Τεγέα (194ο χλμ.)
Οδός Εμπόρων

Είναι εφικτό, ο Φώτης Ζησιμόπουλος να καταρρίψει ένα από τους τέσσερεις καλύτερους χρόνους που πέτυχε στο αγώνισμα του Σπάρταθλον, ο «θρυλικός» Γιάννης Κούρος.

Ο Γιάννης Κούρος έτρεξε και νίκησε τέσσερεις φορές στο Σπάρταθλον, με τους κάτωθι χρόνους, τους καλύτερους όλων των εποχών:

  • 1983: 21:53:42
  • 1984: 20:25:00 (παγκόσμιο ρεκόρ)
  • 1986: 21:57:00
  • 1990: 20:29:04

Το λίγο κάτω από τις 22 ώρες μπορεί σήμερα (εκτός απροόπτου) να καταρριφθεί, από έναν άλλον Έλληνα υπεραθλητή. Τα μάτια στα ρολόγια: Πρέπει να τερματίσει μέχρι τις 4:52 π.μ. του Σαββάτου.

Για να τερματίσει με τον τρίτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών!


-------


Είναι σαν να τα κατάφερε ο μεγάλος αθλητής! Ο Φώτης Ζησιμόπουλος τερμάτισε στις 04:57:36 με χρόνο 21:57:36, πέμπτος καλύτερος χρόνος όλων των εποχών!

Ο Γιάννης Κούρος απέκτησε διάδοχο!

Ακολούθησε ο Brunner Radek. από την Τσεχία, με χρόνο 23:17:49

Τρίτος ο Sumny Milan. από την Τσεχία, με χρόνο 23:53:19


-------


Για πρώτη φορά μετά τον Κώστα Ρέππο, που πήρε την πρώτη θέση στο Σπάρταθλον το 1998, κερδίζει έδαφος όλο και πιο πολύ η πιθανότητας για Ελληνική νίκη εφέτος στο Σπάρταθλον.

Ο Αγρινιώτης υπεραθλητής, Φώτης Ζησιμόπουλος, προηγείται σταθερά στον αγώνα και πέρασε πρώτος το 194ο χλμ. στο «Σημείο Ελέγχου 60: Αλέα - Τεγέα πλατεία», στις 00:11:36, σχεδόν 75 λεπτά πριν από τον δεύτερο Tamas Bodis από την Ουγγαρία (πρώτος το 2019) και σχεδόν 88 λεπτά πριν τον τρίτο, Τσέχο Brunner Radek.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς να κάνει κανείς προβλέψεις σε τέτοιου είδους αγώνες, αλλά ο Έλληνας αθλητής χαρακτηρίζεται ως το «φαινόμενο» των τελευταίων ετών στις μεγάλες αποστάσεις.







  

-------


Από την άλλη, η μοναδική εκπρόσωπος της Σπάρτης εφέτος, η Ειρήνη Γιάννε, πέρασε το 194ο χλμ. στον «Σταθμό Ελέγχου 60: Αλέα - Τεγέα, στις 10:39:01, βρίσκεται στην 160η θέση και συνεχίζει.


-------


Παραθέτουμε συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Ζησιμόπουλος, στον Κώστα Βασιλά, στην εκπομπή «Σπορ στην Ζωή Μας», στον ειδησεογραφικό ραδιοσταθμό της Κέρκυρας Life News 102.9, στις 18 Φεβρουαρίου 2021 και δημοσιεύτηκε στο εξιδεικευμένο site μεγάλων αποστάσεων iRunMag.gr: 

«Φώτης Ζησιμόπουλος: Από το Transgrancanaria στο 12ωρο του Ατρόμητου και κορυφαίο προορισμό το Σπάρταθλον»

Στην εκπομπή της Τρίτης «Σπορ στην Ζωή Μας», στον ειδησεογραφικό ραδιοσταθμό της Κέρκυρας Life News 102,9, ο Κώστας Βασιλάς φιλοξένησε τον Φώτη Ζησιμόπουλο, τον δρομέα της Kasimis Training, ο οποίος το 2020 εντυπωσίασε τους πάντες με τα επιτεύγματά του στους ultra trail αγώνες που συμμετείχε. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα και κυρίως για το τι πρόκειται να κάνει ο Φώτης μέσα στο νέο έτος που διανύουμε.


Όπως προλόγισε ο παρουσιαστής της εκπομπής, σιγά σιγά εν μέσω πανδημίας ξεκινάνε και οι διοργανώσεις στο εξωτερικό. Ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Spartan World Championship 2021, «Transgrancanaria», θα λάβει χώρα στις 24-28 Φεβρουαρίου στα μαγευτικά Γκραν Κανάρια, που βρίσκονται έξω από την Ισπανία. 

Ένας από τους παλαιότερους ορεινούς αγώνες στον κόσμο, που παραδοσιακά ανοίγει το καλεντάρι του παγκόσμιου trail running τέτοια εποχή, το Φλεβάρη. Μια διοργάνωση που “έλκει” φυσικά και Έλληνες αθλητές, όπως τους Σλάβεκ Μάτρας και Σταύρο Στεφανή που έτρεξαν εκεί το 2012, και τον Κώστα Τσαντό, ο πρώτος Έλληνας που είχε αγωνιστεί στο ηφαιστειογενές τερέν του νησιού, το 2011! 

Αλλά, φέτος, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Αγρινιώτης αθλητής που εντυπωσίασε το 2020 την ελληνική ορεινή σκηνή, ο Φώτης Ζησιμόπουλος. Ένας αθλητής που έχει ξεχωρίσει με τις εκπληκτικές επιδόσεις του σε όποιον ultra αγώνα και να έλαβε μέρος την τελευταία τριετία. Ο αγώνας που θα συμμετάσχει σε λίγες μέρες ο Φώτης είναι ο Transgrancanaria Classic 129K, με θετική υψομετρική 7.500 μέτρα. 

Η ερώτηση του Κώστα Βασιλά που άνοιξε την κουβέντα τους αφορούσε στο πώς πέρασε ο Φώτης την καραντίνα από θέμα προετοιμασίας. «Η καραντίνα βγήκε με πολλή προπόνηση», απάντησε. «Προπόνηση, δουλειά, οικογένεια, ήταν η καθημερινότητά μας. Πλέον μένω στο Αγρίνιο, έχω πια 7 μήνες που προπονούμαι εδώ. Ψάχνω τα πατήματά μου εδώ, όσο για την προετοιμασία μου πήγε αρκετά καλά, βγήκε με το παραπάνω» συμπλήρωσε.

[...]

Επιμέλεια: Κώστας Μαρούντας»


Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Για την ιστορία ο Φώτης Ζησιμόπουλος τερμάτισε τρίτος στα 129 χιλιόμετρα στο Transgrancanaria, στα Κανάρια Νησιά, ενώ ο αγώνας «12ωρο του Ατρόμητου», ακυρώθηκε.

Φωτο Άρθρου: Sparta Photography Club















  


Οδός Εμπόρων