Vekrakos
Spartorama | Και η Λακωνία στην εισήγηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την αγροτική εκπαίδευση

Και η Λακωνία στην εισήγηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την αγροτική εκπαίδευση

Spartorama 14/09/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Πολιτική
Και η Λακωνία στην εισήγηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την αγροτική εκπαίδευση
Προτάθηκε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ η ίδρυση Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στα πεδία - ειδικότητες: Δενδροκομίας και αρδεύσεων - Οικοτεχνίας, μελισσοκομίας και αρωματικών φυτών
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν, είχε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με θέμα την αγροτική εκπαίδευση στη Λακωνία. Τον Λάκωνα βουλευτή συνόδευε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας Γιώργος Μπουραζάνης.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν και του έθεσα το ζήτημα της αγροτικής εκπαίδευσης στη Λακωνία. Μαζί μου ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας και υπεύθυνος εγγείων βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Λακωνίας, Γιώργος Μπουραζάνης.

Ο κ. Μπουραζάνης και εγώ επισημάναμε το έλλειμμα συστηματικής αγροτικής εκπαίδευσης στη Λακωνία και εστιάσαμε στη φυσιογνωμία της πρωτογενούς παραγωγής μας και στα πλεονεκτήματα που αυτή παρουσιάζει και προτείναμε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την ίδρυση Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στα πεδία - ειδικότητες:

  • Δενδροκομίας και αρδεύσεων.
  • Οικοτεχνίας, μελισσοκομίας και αρωματικών φυτών.

Ο κ. Χαρουτουνιάν, αφού μας ενημέρωσε για τον γενικό προγραμματισμό της αγροτικής εκπαίδευσης, συμφώνησε να εντάξει ΚΑΙ τη Λακωνία στη σχετική εισήγηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θα συναντηθούμε και πάλι για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων μας...»


Οδός Εμπόρων