Vekrakos
Spartorama | Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης

Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης

Spartorama 11/09/2021 Εκτύπωση Δικαιοσύνη Κοινωνία Λακωνία
Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα
Οδός Εμπόρων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης Λακωνίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 10.9.2021)το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης με συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης καθώς και των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας και Ο.Π.Κ.Ε. Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 18 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 7.9.2021 έως και την 9.9.2021, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά: 

  • οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών σε αντλιοστάσια - γεωτρήσεις και
  • μια (1) περίπτωση κλοπής σε θερμοκήπιο 

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που έγινε σε οικίες τους και παραπλήσιους χώρους αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μερικώς καμένα τμήματα καλωδίων, καθώς και πλαστικών περιτυλιγμάτων αυτών. 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χάλκινα καλώδια, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -18.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. 

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Οδός Εμπόρων