Vekrakos
Spartorama | Πέντε φοιτητές από την Σπάρτη στην πόλη Lahage της Γαλλίας, μέσω ERASMUS+

Πέντε φοιτητές από την Σπάρτη στην πόλη Lahage της Γαλλίας, μέσω ERASMUS+

Spartorama 24/07/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Πέντε φοιτητές από την Σπάρτη στην πόλη Lahage της Γαλλίας, μέσω ERASMUS+
Ευελπιστούμε ότι οι οι νέοι και οι νέες της Σπάρτης, όπως και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της πόλης μας θα αποτελέσουν τη μαγιά της προόδου και κυρίως της εξωστρέφειας που έχει ανάγκη ο τόπος μας
Οδός Εμπόρων

Το Ινστιτούτο Σπάρτης, για 2η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει το πρόγραμμα ERASMUS PLUS  για την ανταλλαγή νέων στα πλαίσια των ενδιαφερόντων του για την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

«Don΄t eat your planet, eat your doggy bag»

Είναι η ονομασία του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται σε συνεργασία του Ινστιτούτου Σπάρτης με την Γαλλική Επιτροπή του Erasmus Plus.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου 2021 στην πόλη Lahage της Γαλλίας, όπου ευρίσκονται από προχθές οι πέντε (5) φοιτητές  του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχει έδρα την Σπάρτη και οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή μέσω του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Στόχος του προγράμματος, είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους Ευρωπαίους για τα ζητήματα που αφορούν στην τροφή, στα ατομικά πρότυπα κατανάλωσης τροφίμων, στις επιπτώσεις τους καθώς και στην ανταλλαγή της κουλτούρας κατανάλωσης τροφής στις χώρες τους.

Ο χαρακτήρας των δράσεων του προγράμματος θα είναι καθαρά επιμορφωτικός, πολιτιστικός και μη-κερδοσκοπικός και θα περιλαμβάνει την ανάληψη πρωτοβουλιών με κεντρικούς άξονες την κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την οικολογία, καθώς και τη συνεισφορά αυτών στην προσωπική εξέλιξη και βελτίωση του ατόμου ως πολίτη του κόσμου. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα βασίζονται στην εμπειρική μάθηση, τη μάθηση μέσα από την πράξη και στη μεθοδολογία της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον οι νέοι που συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα και να αλληλοεπιδράσουν με τους συνομήλικους επισκέπτες, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, επεκτείνοντας τις γλωσσικές τους ικανότητες και τον κύκλο των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων, θα καλυφθούν αποκλειστικά από την συγκεκριμένη δράση του προγράμματος «Erasmus Plus» στην οποία συμμετέχει το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι φοιτητές:

  • Μπαρακάρη Σταυρούλα
  • Μπαρακάρη Μαρίνα
  • Ντρίτζη Ουρανία
  • Παπαδοπούλου Ευαγγελία
  • Τζίβας Δημήτρης

Είναι όλοι συμμετέχοντες, κυρίως ως μέλη οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και με λιγότερες ευκαιρίες και ως νέοι που ζουν σε γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές. Όλοι συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια ανταλλαγή νέων!

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του προγράμματος και ευελπιστούμε ότι οι οι νέοι και οι νέες της Σπάρτης, όπως και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της πόλης μας θα αποτελέσουν τη μαγιά της προόδου και κυρίως της εξωστρέφειας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ελπίζουμε ότι θα έχουν εξαιρετικές εμπειρίες, οι οποίες θα αποτελέσουν κίνητρο για την συμμετοχή και άλλων νέων σε προγράμματα, στα οποία ήδη συμμετέχει το Ινστιτούτο Σπάρτης και τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα.


Οδός Εμπόρων