Vekrakos
Spartorama | Οινοκράτης: «Μεγάλες Κυρίες Τραγουδούν...», με την Άρτεμη Ματαφιά

Οινοκράτης: «Μεγάλες Κυρίες Τραγουδούν...», με την Άρτεμη Ματαφιά - video

Spartorama 19/07/2021 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Κοινωνία Μουσική Συναυλίες
Οινοκράτης: «Μεγάλες Κυρίες Τραγουδούν...», με την Άρτεμη Ματαφιά
Συνοδεύει ο συμπατριώτη μας μουσικός - πιανίστας Κώστας Γιαξόγλου
Οδός Εμπόρων

Μεγάλες κυρίες τραγουδούν… 

Τον έρωτα, την αγάπη, τον πόνο, τη χαρά. Καμιά φορά την ερημιά ή την εγκατάλειψη. Τραγουδούν το ατέρμονο τραγούδι της ζωής σε τραγούδια χωρίς τέλος… 

Μεγάλες κυρίες, όπως η Nina Simone, η Edith Piaff, η Εlla Fitzgerald, η Celine Dion, η Lara Fabian, η Luz Casal, η Dulce Pontes, η Fairuz, η Milva, η Σοφία Βέμπω, η Νάνα Νούσχουρη, η Ρόζα Εσκενάζυ, η Σωτηρία Μπέλλου, η Μαρινέλα, η Βίκυ Μοσχολιού κ.α. συναντώνται με την τραγουδίστρια Άρτεμη Ματαφιά σε τραγούδια με κοσμοπολίτικο άρωμα από όλο τον κόσμο. 

Επιμέλεια προγράμματος: Άρτεμις Ματαφιά - Κώστας Γιαξόγλου 

Ενορχήστρωση: Κώστας Γιαξόγλου 

Διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες


Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 και ώρα 21.30

Μετατέθηκε κατά μία ημέρα δηλαδή

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30


Άρτεμις Ματαφιά, τραγουδίστρια-ηθοποιός vocal coach 

Η Άρτεμις Ματαφιά γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Λευκάδα και Ναύπακτο. Έχει σπουδάσει μουσική-μονωδία δίπλα στους δασκάλους Γιώργο Παππά και Σταμάτη Μπερή, στο δημοτικό ωδείο Δ. Ζωγράφου και στο Εθνικό Ωδείο, μελετώντας παράλληλα κλασική κιθάρα . Ξεκίνησε την πορεία της αρχικά στο σμυρναίικο και ρεμπέτικο τραγούδι, το θέατρο, και τους παραδοσιακούς χορούς το 1994 στη Θεσσαλονίκη με διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης. Είναι επίσης Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, ενώ έχει διατελέσει μέλος της χορευτικής ομάδας Φοιτητικών Εστιών και Θρακικής Εστίας Θεσ/νίκης και του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια musical theater σε Ελλάδα και Αγγλία. 

Έχει συνεργαστεί με πληθώρα δημιουργών, συνθετών, ερμηνευτών και σκηνοθετών, με κορυφαίους τους: Γιώργο Τσαγκάρη, Γιώργο Κοντραφούρη, Δήμο Αβδελιώδη, Μίμη Πλέσσα, Νότη Μαυρουδή, Σταμάτη Κόκκοτα, Χρίστο Θεοδώρου, Maurice Horhutt, Νίκο Καλογερόπουλο, Βασίλη Νικολαϊδη, Παναγιώτη Στεργίου κ.α.. 

Έχει διακριθεί στην Ελλάδα με διάφορα βραβεία κι επαίνους, με τελευταίο αυτό της καλύτερης θεατρικής ερμηνείας τραγουδιού για την παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες». 

Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις δουλεύοντας παράλληλα πάνω στο διεθνές ρεπερτόριο - κυρίως με τραγούδια της Μεσογείου (Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Τουρκικά κ.α.). καθώς και στο ρεπερτόριο των musicals και της jazz μουσικής σκηνής.



  



Οδός Εμπόρων