Vekrakos
Spartorama | Δήμος Σπάρτης: Εγκαταλείφθηκε η ιδέα χρήσης του αεροδρομίου με άδεια κατηγορίας Α, λόγω ελλείψεως πόρων

Δήμος Σπάρτης: Εγκαταλείφθηκε η ιδέα χρήσης του αεροδρομίου με άδεια κατηγορίας Α, λόγω ελλείψεως πόρων

Spartorama 13/05/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Δήμος Σπάρτης: Εγκαταλείφθηκε η ιδέα χρήσης του αεροδρομίου με άδεια κατηγορίας Α, λόγω ελλείψεως πόρων
Νέα κατεύθυνση η απόκτηση άδειας κατηγορίας Β
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Χθες Τρίτη 11 Μαΐου 2021 ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας, με τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Ράλλη, είχαν μία εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση με το αρμόδιο επιτελείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Αθήνα για τα θέματα καταλληλόλητας του Αεροδρομίου Σπάρτης!

Από τις συζητήσεις προέκυψε, ότι δεδομένων των πόρων του Δήμου (οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού), και την κατάσταση του αεροδρομίου, κ.α., βέλτιστη επιλογή για το Αεροδρόμιο της Σπάρτης, θα ήταν η λειτουργία του με «άδεια κατηγορίας Β», σύμφωνα με την οποία το αεροδρόμιο θα δύναται, σε «πρώτη φάση», να εξυπηρετεί ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη, ιδιωτικά, αερολεσχών, εκπαιδευτικά και αεροεφαρμογών, καθώς και ελικόπτερα.

Επόμενο βήμα είναι η κατάρτιση του «φακέλου», όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.»

 

Υπενθυμίζεται ότι στα σχέδια του Δήμου ήταν η απόκτηση άδειας κατηγορίας Α, η οποία χορηγείται για την εξυπηρέτηση πτήσεων δημόσιας μεταφοράς επιβατών, φορτίου και ταχυδρομείου, εξυπηρέτησης εκπαιδευτικών πτήσεων, πτήσεων γενικής αεροπορίας και πτήσεων κοινής ωφελείας.

Φαίνεται ότι για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους υποδομών, θεωρήθηκε ανέφικτη η απόκτηση άδειας κατηγορίας Α και πλέον ο δήμος προσανατολίζεται στην απόκτηση άδειας κατηγορίας Β, η οποία χορηγείται στις περιπτώσεις μικρών αεροδρομίων ιδιωτικών ή δημοτικών για αεραθλητικούς σκοπούς, εξυπηρέτηση αερολεσχών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και αεροεφαρμογών (π.χ. αεροψεκασμοί, αεροφωτογραφίσεις κλπ.), στα οποία δεν είναι επιτρεπτή η εξυπηρέτηση εμπορικών πτήσεων επιβατών και φορτίου.


Οδός Εμπόρων