Vekrakos
Spartorama | Ενημερωτική εξόρμηση πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας για τις λαϊκές αγορές και τα εργασιακά στη Σπάρτη

Ενημερωτική εξόρμηση πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας για τις λαϊκές αγορές και τα εργασιακά στη Σπάρτη

Spartorama 08/05/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Ενημερωτική εξόρμηση πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας για τις λαϊκές αγορές και τα εργασιακά στη Σπάρτη
Οι ταξικές επιλογές της κυβέρνησης καταργούν εργασιακά κεκτημένα ετών και οδηγούν τη χώρα σε ένα νέον φαύλο κύκλο ύφεσης
Οδός Εμπόρων

Στη λαϊκή αγορά και σε δημόσιες υπηρεσίες της Σπάρτης περιόδευσαν την Τετάρτη 05/05/2021 τα μέλη των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σπάρτης και Δημόσιου Τομέα με τον Βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη και μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας, ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές και του αντεργατικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παραγωγούς, πωλητές καθώς και καταναλωτές τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελεί νάρκη στα θεμέλια του θεσμού των λαϊκών αγορών, την πιο ουσιαστική απευθείας σχέση παραγωγών αγροτικών προϊόντων και καταναλωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ πιστεύει ότι το νομοσχέδιο, από την αρχή έως το τέλος, στην πραγματικότητα καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό. Θέλει να τον βγάλει έξω από αυτόν τον θεσμό, που από τη δική του πλάτη στήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου για να αλλάξει τις διατάξεις, που ουσιαστικά αλλοιώνουν την έννοια του θεσμού.

Το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη δίνει το τελικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας καταργώντας το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετώντας απλήρωτες υπερωρίες, καταργώντας κάθε έλεγχο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, συρρικνώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και καθιερώνοντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Τη στιγμή που η οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα που δεν πάρθηκαν ούτε στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου.

Τη στιγμή που η ανεργία βαθαίνει και οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την ανασφάλεια, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα στήριξης αλλά έρχεται εκδικητικά να απορυθμίσει πλήρως την εργασία, συρρικνώνοντας τους μισθούς και ελαστικοποιώντας προκλητικά την εργασία.

Οι ταξικές επιλογές της κυβέρνησης καταργούν εργασιακά κεκτημένα ετών και οδηγούν τη χώρα σε ένα νέον φαύλο κύκλο ύφεσης.

Το αφήγημα της κυβέρνησης για «εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» μεταφράζεται σε φθηνή και ελαστική εργασία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας σε θέσεις μάχης, δίπλα στην κοινωνία απέναντι στη λαίλαπα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ΝΔ. Συστρατευόμαστε στον αγώνα που θα δοθεί απέναντι σε όλα τα μέτωπα, το επόμενο διάστημα δυνατά κι αποφασιστικά μέσα κι έξω απ΄τη Βουλή.















  



Οδός Εμπόρων